![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo/Fiesta
Silnik: 2.0 TDCi/ 1,4TDCi
Rocznik: 2002/2009
|
Witam,
mam problem z mondeuszem 2.0tdci z 2002r. Podczas jazdy gdy samochód się rozgrzeje do normalnej roboczej temperatury w zakresie obrotów2-2,5tyś zaczyna poszarpywać i kopcić jasnym dymem i tylko na 3,4 i 5 biegu. gdy przełączyłem przewód podciśnienia z elektrozaworu bezpośrednio pod turbo objawy ustały (pojawiły się w tedy na zimnym silniku) - elektrozawór profilaktycznie dziś wymieniłem na nowy i dalej to samo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. odpala bez problemu, moc raczej bez zmian ma może ktoś jakieś pomysły co to może być ? próba przelewowa zrobiona - wszystko w normie |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Hej, nie ma nikt zadnych pomyslow ?? - dzis podmienilem czujnik na intercoolerze i bez zmian :-(
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Jakies bledy?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4 |
|
|
No wlasnie zero bledow...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Seba
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 130km -GHIA Peugeot 308 1.6
Rocznik: 2004
|
Filtr paliwa wymień, i sprawdź doloty.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Filtr byl juz wymieniany jak tylko pojawily sie te objawy
Doloty sprawdzone rowniez Czy jest jakas mozliwosc sprawdzenia czy idzie sygnal na elektrozawor sterujacy podcisnieniem turbiny ?? Tzn czy elektrozawor jest prawidlowo sterowany. Podejrzewam ze tu gdzies jest problem - poniewaz jak bezposrednio poda sie podcisnienie z pompy vacum na gruszke od turbiny to tych objawow nie ma... |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|