![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Kuba
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002
|
Witam. Jest to mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość i jezeli ten problem juz sie pojawil (nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania) to z góry przepraszam.
Więc tak, posiadam Forda z konca 2002r z silnikiem 2.0 tdci 115km Problemy mam takie -auto ma wymienione świece a czasem nie odpala, wyglada to tak ze raz zapali na strzała, raz trzeba ,,męczyć" go z 10 min i widać ze ma chęć odpalić a coś mu nie daje -ma dośc niskie obroty bo jakieś 700-800 nie wiem moze takie powinny być, na zimnym obroty falują przez chwile -szarpanie... Samochód na wolnym biegu szarpie, raz mniej, raz bardziej, czasem wcale, nie ma znaczenia czy cieply czy zimny, jest po prostu różnie. W dodatku silnik tak jakby sie dławił, i to zjawisko też nie wystepuje zawsze, no ale jak wystepuje to tylko po odpaleniu -no i sprężynka o której troche poczytałem, wyskakuje gdy jade powyzej,, setki" i wcisne mocniej gaz, samochod traci moc, ale idzie, nie trzeba go odpalać ponownie, dodam że to też nie wystepuje zawsze bo czasem jest a czasem nie ma... Jak myslicie o co tu chodzi? Samochód potrafi chodzic naprawde bardzo ładnie, cicho i ma swoją moc, no ale problemy ktore wymieniłem występują. Z góry dziekuje bardzo za pomoc Ostatnio edytowane przez kuba_40 ; 07-02-2018 o 20:06 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jaro
Model: MK3
Silnik: TDDi 2.0
Rocznik: 2001
|
Dziwne że piszesz że nie znalazłeś podobnego przykładu jak wszystkie objawy są typowe dla TDCi i jest mnóstwo na ten temat .
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci ghia
Rocznik: 2004
|
Na początek wymień filtr paliwa i odczytaj błędy z komputera.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|