![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: Focus mk2
Silnik: 1.6 TDCi 109
Rocznik: 2005
|
Witajcie, mam pewien problem z wskazaniem poziomu paliwa w moim Focusie mk2. Otóż problem polega na tym, że po zatankowaniu paliwa do pełna, do momentu odskoczenia pistoletu, wskaźnik poziomu paliwa nie pokazuje pełnego stanu. Problem powtórzył się już chyba trzeci raz. Tankowałem na różnych Orlenach.
Nie wiem czy ma to znaczenie, ale podam - silnik 1.6 TDCi 109 KM. Czy, szanowni użytkownicy forum, macie jakiś pomysł co to może być? W załączniku dodaję zdjęcie obrazujące jak to w rzeczywistości wygląda, zdjęcie po 7 km od zatankowania. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2009
|
Może coś blokuje pływak? Trzeba by zajrzeć do baku, to jest bardzo prosty układ pomiarowy...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 2.0TDCi
|
Focusy tak mają. Mój też raz pokazuje po zatankowaniu full a czasami właśnie poniżej mimo iż tankuje do 2 odbicia.
|
|
|
|
|
|
#4 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Tak się nad tym zastanawiam jeszcze, co by tu zrobić, bo trochę mnie to irytuje. |
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Ireneusz
Model: B-max, Grand C-max
Silnik: 1.0 Pb, 2.0 Tdci
Rocznik: 2017, 2018
|
Miałem to samo, nie ma związku to z temperaturą. Mi w focusie zrobiło się to w sierpniu po za tankowaniu pod korek pokazał lekko ponad 3/4 baku co ciekawe komputer rozpoznał pełny bak bo pasował mi zasięg jaki pokazał się w komputerze po zatankowaniu. Miałem taką usterkę przez około 2 miesiące i samo się naprawiło. Teraz od 1,5 roku mam spokój i zawsze pokazuje pełny bak.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Focus,Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 2.2 TDCI
Rocznik: 2011, 2011
|
Z wskaźnikiem miałem podobny problem. Badalem problem i podobno skuteczne rozwiązanie to fizyczne wyczyszczenie plywaka. Ja temat odpuściłem bo po prostu nie chce mi się zrzucac zbiornika. Po pewnym czasie naprawiło się samoistnie i po zatankowaniu do pełna czasem wskazówka jest równo z pełnym a czasem nawet wychyli się dalej ponad 1/1.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Dziękuję bardzo za wszystkie odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2009
|
Nie wiem jak jest w focusie, w mojej starej poczciwej BMW E36 po wyjęciu tylnej kanapy i odkręceniu dwóch śrubek był dostęp do baku paliwa, w którym "włożony" od góry był pływak wraz z pompą paliwa. W focusie powinno być podobnie i raczej wątpie że trzeba wyjmować bak, no ale dopóki nie sprawdzisz nie będziesz wiedział. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
nie ma w focusie "dziury" pod siedzeniem chyba że weźmiesz boszkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::advanced
![]() Imię: krzysztof
Model: FORD FOCUS mk3
Silnik: 1,5tdci 134Km 360Nm
Rocznik: 2017
|
Witam
Potwierdzam czyszczenie plywaka pomaga, pomimo oporu mechanika, który twierdził, że to nic nie pomoże. Pozdrawiam Krzysztof |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|