![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2012
|
Szanowni,
przeczytałem wiele komentarzy na temat kolejności odpinania klem, konieczności zdemontowania obudowy filtra powietrza, etc. Udało mi się zdemontować ten ostatni - co już jest niemałym sukcesem, odkręciłem też stopę akumulatora, ale niestety nie mogę wysunąć samego akumulatora, ponieważ przewód klemy minusowej to uniemożliwia. Jak krótki i zamocowany tak sztywno, że akumulator przesuwa się max o 2-3mm. Samej klemy minusowej odkręcić nie mogę, ze względu na brak dojścia z kluczem. Powiedzcie proszę, czy odkręcenie śruby po prawej stronie akumulatora, na karoserii (do której podłącza się przewody lub prostownik) pomoże? Będzie możliwość wysunięcia akumulatora czy trzeba to zrobić inaczej? Pozdrowienia, Adam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
wysuwa się bez ruszania tej śruby, spróbuj lekko unieść, bo może blokuje się w podstawie.
O ile odkręciłeś mocowanie (dolne o ile jest) i pałąk na górze.
|
|
|
#3 | |
|
Junior Moderator
![]() Zarejestrowany: 09-09-2004
Model: S-Max
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Galaxy
Rocznik: 2012
|
Panowie, dziękuję za pomoc. Faktycznie, podniesienie akumulatora i delikatne poruszanie nim dało możliwość wysunięcia, pewnie z tyłu coś się zaczepiło. Obyło się bez odkręcania śruby, ale widzę, że gdybym to zrobił, efekt byłby ten sam. Dzięki raz jeszcze, wątek do zamknięcia :-)
Bump: |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|