![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-05-2017
Model: Focus mk2
Silnik: 1.8 TDCI
Rocznik: 2006
|
Witam
Od pewnego czasu słyszę dziwne, nierytmiczne pukanie od strony silnika. Jak wcisnę sprzęgło, nie słychać tego dźwięku. Umieszczam również link do filmiku, dzięki któremu można usłyszeć te stuki. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Auto posiada 182tys przebiegu. Czy według was koło dwumasowe daje o sobie znać? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-01-2014
Model: FOCUS II FL
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Ale też masz tak, że to pojawia się w takich interwałach? Czy u Ciebie jest to ciągłe?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Ford Focus mk2 fl kombi
Rocznik: 2010
|
Nie mogę obejrzeć filmu, bo na lapku w pracy głośniki nie działają Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale mam to samo przebieg 201 tys., stuka nierównomiernie, raz szybciej, raz wolniej, raz mniej, raz więcej taki metaliczny dźwięk i również jak wcisnę sprzęgło wszystko ustaje. Byłem na wymianie rozrządu i pytałem mechanika czy słyszał ten dźwięk, stwierdził, że nie, ale pewnie się nie przysłuchiwał, bo nie wspomniałem mu przed żeby zerknął. Natomiast na pytanie czy to może być dwumas stwierdził, że już czuć bo sprzęgło go kopie, nie wiem czy ja nie mam czucia czy jak, bo ja nic nie czuje. Jeżdżę z tym już ponad rok, zrobiłem jakieś 15tys. i w sumie nie zauważyłem by się pogorszyło.
Ostatnio edytowane przez Potuś ; 10-05-2017 o 07:58 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Focus Mk.III kombi
Silnik: 1.6 TDCI 115 KM (upgrade z 95)
Rocznik: 2011
|
Sprawdźcie czy delikatne ruszenie lewarkiem biegów do przodu powoduje zanik tego dźwięku.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dźwięk ustaje, gdy ruszę dźwignią zmiany biegów do przodu lub do tyłu. Mam się zacząć martwić czy nie jest źle? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Maciek
Model: Kuga MK2 FL / Fiesta MK7
Silnik: 2.0 TDCi 180 KM / 1.25 Pb 82 KM
Rocznik: 2017 / 2011
|
Nie jest źle. Jakieś 1500 zł + robocizna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A tak na poważnie, to jeśli to jest fabryczny dwumas przy 200 tys. przebiegu, to ja bym się nie oglądał i wrzucał nowy. Zestaw tarcza, docisk i wysprzęglik. U mnie hula obecnie Sachs i nie mam problemów.
Ford Kuga 2.0 TDCi 180 KM manual MK2 FL ST-Line [Mica Shadow Black] Ford Fiesta 1.25 Pb 82 KM manual MK7 pre-FL 4-d [Panther Black] był Ford Focus 1.8 TDCi 115 KM manual MK2 FL Hatchback [Panther Black] Ostatnio edytowane przez Tarmas ; 11-05-2017 o 21:18 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Focus Mk.III kombi
Silnik: 1.6 TDCI 115 KM (upgrade z 95)
Rocznik: 2011
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|