![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-02-2014
Model: Focus
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2003
|
Witam,
Na początku opiszę moją historię. Będąc 300 km od domu (majówka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), mój Focus po ruszeniu spod sklepu na jedynce szarpnął i zgasł. Odpalił 'na plaka' ale w ogóle nie reagował na gaz. Na szczęście udało się tanio zorganizować lawetę itd. Już wtedy podejrzewałem pompę wtryskową a po podłączeniu do komputera, okazało się, że wyskakują błędy sterownika. Po zastanowieniu się czy naprawiamy sterownik czy całą pompę, stwierdziłem, że nie będę ryzykował i naprawiał kilka razy, tylko wymieniamy całość. Chce się zdecydować na regenerowaną. Czy ktoś ma jakieś pewne źródło gdzie można w miarę tanio kupić taką pompę i być pewnym, że będzie dobrze zrobiona? pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
A czy nie lepiej Ci będzie dać swoją własną pompę do solidnego zakładu regeneracji? Przynajmniej będziesz wiedział co wkładasz. A tak kupując regenerowaną pompę nie wiesz na co trafisz...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-02-2014
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2003
|
Myślałem o tym, ale zbadałem trzy zakłady w okolicy i wszędzie regeneracja od 1300 w górę ( nawet do 3000 ).
Troche za duzo, na auto warte 5000 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|