![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 18-09-2016
Model: Fiesta
Silnik: 2.0
Rocznik: Brak
|
![]()
Cześć, wariuje mi mikrostyk informujący o otwarciu drzwi pasażera. Samochód to Fiesta 2007 3D (polift). WD-40 i inne specyfiki niestety nie pomagają, więc postanowiłem wymienić cały mechanizm. Szybki research na Allegro i ebay'u ujawnił, że zamki istnieją w kilku wersjach - różnią się ilością pinów w gnieździe, które jak zakładam jest gniazdem na wtyczkę wiązki i najprawdopodobniej odpowiada za czujnik otwarcia drzwi.
Czy ktoś jest w stanie udzielić mi informacji na temat różnych wersji tego ustrojstwa, i ewentualnie który montowany był w mojej wersji Fiesty? Rozebranie drzwi to dość sporo niewdzięcznej roboty, zwłaszcza za pierwszym razem i na parkingu, dlatego wolałbym zrobić to tylko raz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki Ostatnio edytowane przez zephi ; 14-05-2017 o 16:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-01-2017
Silnik: 1.3
Rocznik: 2008
|
![]()
Znajdz modul komfortu, po stronie kierowcy, na wysokosci mniej wiecej lewego kolana pod deska rozdzielcza. Na nim bedzie numer 6s6t ... jesli konczy D.. masz podwójne ryglowanie czyli zamek na 8 pin. Jesli bedzie końcowka B.. to masz centralke bez zdalnego sterowania a jak C.. to ze sterowaniem. W tych dwoch wersjach bedzie 6 pin. Jesli trafisz na zamek z 4 pin to jest to zamek bez centralnego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ford::professional
![]() Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] podać swój vin i osoba z dostępem do katalogu poda Ci nr części, który szukasz konkretnie do swojego auta. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
Dzieki za pomoc z iloscia pinow, z tego wynikaloby ze moje zamki maja po 6 pinow, bo posiadam GEM bez podwojnego ryglowania, natomiast mam centralny ze zdalnym sterowaniem. Rozejrze sie za 8-pinowymi zamkami, zeby przy okazji dolozyc podwojne ryglowanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 01-01-2017
Silnik: 1.3
|
![]()
Jesli chcesz dokładać podwójne ryglowanie to musisz jeszcze oprocz modulu z końcówka D.. miec takze wiazki. Tak średnio jest z ich dostępnością, mozesz dlugo szukać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Wiazki tez wsadzali rozne? No to raczej bez szans znalezc odpowiednia, full opcja fiesta na szrocie to swiety graal...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: 24-05-2017
Silnik: 1300
|
![]()
Witam wszystkich serdecznie, mam pytanko czy ktoś mi rozpisze kostkę do centralnego zamka tylnych drzwi za kierowcą. Są tam 4 kable i który kolor od czego. Auto to fiesta MK6 z 2008r.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|