![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-05-2017
Model: Galaxy
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 2001
|
Dzień Dobry,
mam taki problem. Ford Galaxy mk2 2001 r. Od dłuższego czasu, mam wodę pod dywanikiem pasażera i w komorze pod siedzeniem pasażera. Z tego co widzę, nic z góry nie cieknie, pod autem również nie widać nic. Jest to woda i pojawia się podczas deszczów. Czytałem coś o odpływach, ale nie wiem czy to to i gdzie ich szukać. Macie jakieś pomysły? Dodam, że w tamtym roku miałem przyklejaną przednią szybę, więc raczej to wykluczam. Dzięki z góry. Ostatnio edytowane przez sosino ; 21-08-2017 o 17:39 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Odpływy drożne. Wlałem wody i wypłynęła w nadkolu. Tylna wycieraczka nie działa ale silniczek od niej pracuje. Raczej to też wykluczam, bo czuć, że to woda, a nie płyn.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: wojtek
Model: ford mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2008
|
mialem to w roczniku 96 pod nogami kierowcy po deszczu bajoro pod stopami winny byl kolek mocowania hokeja na podszybiu chyba ten 3 od dolu czyszczenie slikon i bylo po problemie. W tym teraz co mam roczniku 2000r tez delikatnie mam mokre pod nogami ale widze ze sie poci po deszczu kolo slupka jak sie konczy plastkik ale jeszcze nie walczylem z tym
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-03-2014
Silnik: 2.0 TDCi 140KM
Rocznik: 2006
|
W poprzednim Galku z 2004 r. miałem kałużę na dywaniku pasażera, z przodu.
Wycinano i wklejano mi ponownie przednią szybę. Rozszczelnienie u dołu - niestety. Udało się, bo grzana trochę kosztuje. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Zdjąłem wykładzinę, listwę boczną. Woda stoi.
Zamknąłem auto i lałem wodę we wszystkie zakamarki. Nie zwiększa się ilość wody... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::average
![]() Imię: wojtek
Model: ford mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Tak chodzi o te plastiki. W starszym modelu byly na 3 kolkach i ten 3 od dolu parcial i lalo sie a nie wiem jak jest po 2000r mocowanie tego. Teraz w moim jak sie koczy reling i idzie guma po szybie to mi sie tu leje delikatnie teraz ale nie robilem nic jeszcze |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
W mk2 jest trochę inne mocowanie. Wyślę jutro fotkę, jak to wygląda.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Przesyłam zdjęcia, jak to wygląda w mk2.
Mało widać. Plastiki są przymocowane do metalowego elementu, który jest mocowany do karoserii pod szybą. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Garść kolejnych faktów. Auto stało na dworzu podczas sporego deszczu. Po opadach sprawdziłem stan wigoci - nie zmienił się. Po przejechaniu paru metrów po kałużach, wilgoć się zwiększyła. Główny podejrzany to nadkole. Sprawdziłem je i wygląda ok.
Macie jakieś pomysły? Ostatnio edytowane przez sosino ; 27-08-2017 o 19:28 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|