![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Model: Kuga mk2
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
Witam
Mam następujący problem: Po wyminie maglownicy w mojej Kuga mk2 nie działa automatyczne parkowanie pojazdu co wynika prawdopodobnie z błędu w sterowniku elektrycznego wspomagania PSCM. Kod błędu : U2101:00-0A - Konfiguracja modułu sterującego niekompatybilna Próby jakiejkolwiek zmiany konfiguracji modułu kończą się niepowodzeniem. Może ktoś już przerabiał temat wymiany przekładni kierowniczej ze wspomaganiem elektrycznym i wie jak rozwiązać ten temat. Chyba że trafiłem uszkodzoną sztukę przy zakupie |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 31-01-2025
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2013
|
Z tego co kojarze to przekładnia musi być z samochodu które też miało parkowanie automatyczne. Gdzieś mi się to przebiło przez oczy na forum. Przy temacie o aktywacji active park assist. Poszukaj.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Można spróbować eeprom podegrać. No i przede wszystkim, jaki magiel był i jaki został założony, i czy ktoś do konfiguracji zaglądał
Ostatnio edytowane przez kln1920 ; 25-04-2025 o 09:33 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Model: Kuga mk2
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
Podaję rozwiązanie gdyby, ktoś mierzył się z podobnym problemem.
Faktycznie możliwe iż druga maglownica pochodziła z auta bez active park assist, niestety nie znam jej historii. Rozwiązania które działają: 1) Najłatwiej i najpewniej: programowanie przekładni pod VIN (koszt w ASO-250zł), niestety forscan nie posiadał konfiguracji pod mój VIN 2) Przełożenie zespołu silnika z elektroniką ze starej maglownicy. 3) Przerzucenie eepromu lub samego wsadu da dokładnie to samo co punkt 2) |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|