![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-08-2008
Model: Focus MK3 Titanium
Silnik: 1.6 EB 150KM
Rocznik: 2012
|
Naciskając przyciski SET+/SET- w tempomacie, ustawiona prędkość zmienia się o 1km/h, co (według mnie) jest trochę bzdurą... dałoby się jakimś trickiem przestawić je tak, żeby zmieniały prędkość o większą wartość? np 5km/h
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-03-2011
Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
|
Raczej się nie da- instrukcja na ten temat milczy, próby dłuższego przytrzymania klawisza SET+/- nie dają spodziewanego efektu (tak to działa np. w BWM), a w programie FoCCCus nie ma opcji, żeby sobie taki parametr zmieniać (można tylko uaktywnić lub dezaktywować tempomat). Zresztą tej wartości nie można zmienić w ElmConfigu służącym do obsługi FF2, mimo że bardzo różne rzeczy można nim konfigurować- widocznie jest jakaś trudność żeby tak po prostu zaingerować w tym zakresie w oprogramowanie PCM.
Sama w sobie zmiana prędkości o 1 km/h nie jest taka głupia bo można ją precyzyjnie ustawić, ale fakt faktem, że możliwość skoku o większą wartość przy jednym naciśnięciu też powinna być. Ja się w sumie i tak cieszę, że ta prędkość w ogóle się wyświetla, bo w poprzedniej generacji i tego nie ma, więc można sobie liczyć naciśnięcia, albo czekać, aż samochód przestanie przyspieszać/zwalniać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#3 |
|
|
precyzyjna kontrola: jasne, że masz rację, tylko co za różnica, czy jadę 120, czy 121km/h?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no ale jak się nie da, to trudno;/ trzeba będzie po prostu dużo klikać albo po prostu przyspieszyć/zwolnić do pożądanej prędkości i ustawić ponownie... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
A jaki masz problem z naciśnięciem pedału gazu i ponownym naciśnięciem "SET" przy tej bardziej sensownej prędkości?
Jakoś wagi problemu roztrząsanego w tym wątku zupełnie nie ogarniam...
|
|
|
|
#5 |
|
|
nie no - jasne, że problem błachy i właśnie tak pewnie będę robiłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
miałem po prostu nadzieję, że ktoś napisze coś na zasadzie 'zamknij i otwórz drzwi, włącz zapłon i naciśnij 3x OK, to przestawi się na zmianę o 5km/h';> jak nie ma takiej opcji, to trudno - płakać z tego powodu nie będziemy...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Foka mk.3 Dłuuuga, a teraz mk4 też z plecakiem
Silnik: 1,6TDCi 95/116KM, Przelogowano na MK4 Connected 1,5 EcoBlue bez blue
Rocznik: 2011, 2020
|
Nie spotkałem sie w żadnym samochodzi by zmiana prędkści następowała o inną wartośc niż 1 km/h, lub 1mph
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
A ja tak w passacie ze skrzynią DSG. Zmiana następuje co 1 km/h lub oddzielnymi przyciskami co 10 km/h.
|
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-11-2014
Model: Titanium
Silnik: 1,0 EcoBoost 100 KM
Rocznik: 2017
|
Cytat:
A w instrukcji Focusa napisano: Cytat:
|
|
|
|
#9 | |||
|
![]() Zarejestrowany: 26-03-2011
Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edit: A jednak myliłem się - dzisiaj rano miałem okazję sprawdzić i u mnie też jak przytrzymam klawisz SET +/- to prędkość zaczyna się zmieniać dopóki się go nie puści... No cóż, tego Focusa mam od niedawna a tempomat jeszcze krócej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Teisejas ; 29-06-2015 o 08:30 |
|||
|
|
|
|
|
#10 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
"Jak bym miał, to na pewno bym korzystał... tylko, że nigdy nie potrzebowałem i nie zauważyłem, że mam..."Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|