![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford focus c-max Mk 2
Silnik: 1.8 benzyna
Rocznik: 2004
|
Witam Panowie.
Ktoś mi podpowie jak dobrze i w miarę latwo się dostać od góry do Map sensora? Ford Focus c-max 1.8 Duratec Niestety nie posiadam kanału i nie chce też robić nic na siłę a dojście jakby nie patrzeć jest fatalne. Chciałbym go wyczyścić a nie mam jak się tam dostać. Widzę tylko wtyczke i nic poza tym. Pytanie drugie mam nietypowa przepustnice przez którą przechodzi płyn chłodniczy. Podobno te przepustnice to badziewie. Ktoś może wie jak ogarnąć temat z założeniem nowej zwykłej przepustnicy i jak zamknąć obieg płynu? Czy do tego musi być jakiś specjalny przewód czy zwykły wąż gumowy taki jak aktualnie przy przepustnicy i wystarczy tylko zamknąć obieg? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Ford Focus C-Max
Silnik: 1.8 125KM
Rocznik: 2006
|
Witam
Ostatnio wymieniałem w moim map no i od góry nie ma szans męczyłem się z godzinę i nic to nie dało, ale nie trzeba mieć kanału do tego ja to zrobiłem na leżąco pod autem nie było łatwo ale dałem radę jedna śruba go trzyma torx ale mało miejsca ciężko się kręci ale da się to samemu ogarnąć. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|