![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzesiek
Model: Subaru Forester
Silnik: 2.0 turbo
Rocznik: 2003
|
Panowie, wczoraj w trasie zapaliła się kontrolka z kluczem nastawnym, oczywiście do tego samochód wszedł w tryb awaryjny. A dodatkowo, pod samym domem zaświecił się check-engine.
Dziś*rano podpiąłem się pod komputer, wyszedł błąd P2279 - i taki opis: - "Nieszczelność w układzie dolotowym", - "zbyt wysoki sygnał częstotliwości", - "bieżący". Czy ktoś z Was się*już z tym spotkał? Bump: Dodam, że auto ma 141 tys. przebiegu |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Każdy, kto miał nieszczelność w dolocie.
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzesiek
Model: Subaru Forester
Silnik: 2.0 turbo
Rocznik: 2003
|
O, widzę, ze kolega chyba z elektrody?
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
"nieszczelność" czy "dolot"???? Bo zawsze można sięgnąć do słownika języka polskiego zamiast "robić bezsensowny ruch na forum"... Miłosiernie dodam, iż "dolot" to "układ doprowadzania powietrza do silnika"... Taki zestaw rur plastikowych oraz metalowych (w okolicy turbiny). No i na tym układzie rur ma prawo zrobić się "nieszczelność"...
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|