![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Witam
Może mi ktoś wskazać który bezpiecznik odpowiada za światła dzienne? Chciałbym sobie dorobić przycisk aby nocą na włączonym silniku wyłączać dzienne światła. Póki co nie mam niestety możliwości wyłączenia światła całkowicie na włączonym silniku. Mogę albo dzienne albo postojowe albo xenon. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-08-2012
Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012
|
A tam przepisy, jadąc do lasu czy w inne pole potrzebne mi te światła jak...
Ja też nie mam schematu polifta, (chętnie przygarnę takowy, ale chyba jeszcze nie ma w sieci) jak nie ma go na rozpisce w instrukcji to pewnie takie światełka nie wiszą samodzielnie. Wtedy pozostaje zamontować wyłącznik na kabelkach, a jak będzie się kontrola oświetlenia buntowała, to sobie z tym poradzisz (wspomniałeś gdzieś że naprawiasz lampy, to dasz rady ) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Szukałem w w opisach ale nie znalazłem. Są bezpieczniki od AFS w skrzynce w komorze silnika F39(15A niebieski) F43(5A beżowy)Jest jeszcze F33(5A) Moduł przełącznika świateł. W centralnej skrzynce światła drogowe F9(15A niebieski), przednie światła przeciwmgielne F13(15A niebieski)
https://www.facebook.com/groups/8462...53095092839156 Ostatnio edytowane przez Tvvardy ; 09-09-2014 o 08:18 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Focus
Silnik: 1.6 benza
Rocznik: 2007
|
Witam, czy ktoś mi może pomóc namierzyć bezpiecznik odpowiedzialny za światła do jazdy dziennej MK4 FL. Dostała się woda kostki w jednym mrygała potem zgasły oba. Zdjąłem zderzak poczyściłem osuszyłem. Podpiąłem, ale nie działają.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Ford Mondeo MK4 1.6 ecoblue
Silnik: Diesel
Rocznik: 2011
|
Witam, czy ktoś wie który bezpiecznik i gdzie jest zlokalizowany odpowiedzialny jest za światła postojowe? Przestudiowałem schematy i nie widzę 🤷
Mondeo MK4 Kombi 1.6 Diesel. Próbowałem wymienić żarówkę na LED ale nie działała więc wymieniłem na zwykłą żarówkę i nadal nie działa dlatego myślę że to bezpiecznik |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|