![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus mk2 Kombi
Silnik: 1.6 TDCI 109 koni
Rocznik: 2005
|
Witam wszystkich !
Na forum jestem nowy, szczęśliwy posiadacz focusa mk2 kombi 1.6 TDCi 109 koni rok produkcji 2005. Auto kupiłem 3 miesiące temu, przebieg 192tyś. Jest to mój pierwszy samochód, kupiłem go trochę w ciemno bo bardzo się nie znałem, ale był to jedyny warty naprawdę uwagi focus którego znalazłem w przeciągu 5-6tygodni. Przez te 3 miesiące przejechałem 5 tyś kilometrów i problemów brak. Tysiąc kilometrów temu zrobiony kompletny rozrząd + pompa wody, olej silnikowy, płyn chłodniczy oraz wszystkie filtry. Aktualnie mam ponad 197 tyś przejechane. W długi weekend zrobiłem ponad 600km w trasie i problemów brak. Problem zaczął się wczoraj gdy wybrałem się na przejażdżkę po mieście, stanąłem na światłach, zaczęło trząść budą, auto jakby traciło moc na biegu jałowym czy to po dodaniu gazu. Ruszyłem i jechało normalnie jakieś 10km do domu, nie stawałem na żadnych światłach. Pod domem znów to samo jak parkowałem... dzisiaj wybrałem się na przejażdżkę z sąsiadem w celu ustalenia problemu i na zimnym silniku nic. Poszedłem potem jeszcze sam pojeździć, auto się dogrzało i uwaga : problem powrócił ! tym razem byłem na uliczce bez ruchu i dokładnie przyjrzałem się problemowi. Staję na luzie, auto zaczyna jakby tracić obroty, wrzucam jedynkę i próbuje dodać gazu, puszczam lekko sprzęgło, gaz w podłogę i nic ! autem dalej telepie i traci obroty, w końcu nie wiedziałem co zrobić więc wyłączyłem silnik, włączyłem i dojechałem ten kilometr do domu, problem nie powrócił. Znam się na autach tyle co nic,ale wygląda mi to na problem z wtryskami... Moim błędem może być to,że śmigałem na ropie z Kalingradu - na pewno dostanę bęcki za to, ale panowie zrozumcie biednego studenciaka który chce jak najwięcej jeździć autem. Pewnie przez to wpakuje się w jeszcze większe koszty. Paliwo było z pewnej ręki więc nie wiem czy na tym problem polega... Zna ktoś dobrego mechanika na terenie trójmiasta, który by zdiagnozował taki problem? Jeżeli okaże się,że są to wtryski, to jest jakiś zakład co je dobrze zregeneruje na terenie trójmiasta? Pozdrawiam wszystkich i będę wdzięczny za każdą radę, jeżeli coś jest niejasno napisane proszę zwróćcie mi uwagę,a postaram się rozjaśnić swoją myśl. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Fiesta
Silnik: Tdci
Rocznik: 2011
|
zapraszam do mnie na komputer do sprawdzenia bledow - czy jakies sa
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Mateusz
Model: Focus mk2 Kombi
Silnik: 1.6 TDCI 109 koni
Rocznik: 2005
|
Czyli gdzie ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2008
|
Witam
Mam to samo. Ten sam model i objawy. Post jest stary ale zapytam. Czy problem został rozwiązany? Jak? |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|