![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 22-06-2015
Model: S-Max
Silnik: 240 KM
Rocznik: 2017
|
Mam problem z automatycznym działanie pilota do immobilizera. Mimo wymiany baterii pilot do immobilizer nie działa tylko wymaga "wyciśnięcia" tak jak to było jak baterie się wyczerpywały. Samochód nie piszczy tak jak przy wyczerpującej się baterii. Jakieś pomysły?
Ostatnio edytowane przez Dean08 ; 04-02-2025 o 13:22 |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Akumulator był niedawno (rok temu) wymieniany. Kluczyk otwiera samochód bez problemu. Wsiadam i muszą "ręcznie" odpalić immo.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Wiele już widziałem i różnych "opowieści" się nasłuchałem - ale ten wątek jest bez wątpienia gdzieś "na topie"...
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
To wytłumaczę jeszcze raz:
- samochód normalnie się otwiera - do tej pory było tak: naciskam hamulec i odpalam z guzika (pilota do immo mam w kieszeni i zawsze "łapało" automatycznie") Teraz muszę ręcznie włączać pilota do immo (mówimy o tym mały platikowym cosiu, który normalnie noszę w kieszeni) i dopiero hamulec plus guzik bo inaczej silnik nie chce odpalić. To kiedyś była typowa reakcja na wyczerpującą się baterię w tymże "pilocie". Obecnie baterię (CR 2032) wymieniłem ze trzy razy i nic. Zawsze muszę ręcznie nacisnąć pilota i dopiero wtedy samochód można uruchomić. Nie wiem w czym jest problem. Ostatnio edytowane przez Dean08 ; 04-02-2025 o 10:58 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Nie ma czegos takiego jak "wciskanie immo", proszę zaprzestać wymyślania własnego nazewnictwa, doczytac w instrukcji obsługi auta,jak ta niezidentyfikowana czynność poprawnie nazywa się i wrócić do opisania problemu.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Czy mam nagrać filmik aby kolegę oświecić jak to działa? Bo nie jestem pewien czy to naprawdę jest potrzebne. A po grzebaniu po sieci i ciut bardziej przyjaznymi/kumatymi kolegami to sugestia jest, że miało miejsce rozprogramowanie się automatycznego działania pilota do immobilisera co oznacza niestety poszukiwanie oryginalnego kodu (który pewnie gdzieś jest w dokumentacji zakupu samochodu z 2017...) aby coś móc z tym zrobić...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Zamawiałem to razem z samochodem i teraz muszę odszukać czy to była dokładka dealera czy fabryczne. Jak nagram filmik/ew. zrobię cykl zdjęć to wrzucę.
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji