![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-02-2006
|
Mam luz w ogranicziku (chyba tak to się nazywa) przy drzwiach. Opiszę to tak: Element zaznaczony na zdjęciu na kolor niebieski sztywno siedzi w elemencie zanzaczonym na czerwono. Natomiast element zaznaczony na zielono ma luz wokół elementu niebieskiego (sorki za kolokwializm ale nie znam właściwego nazewnictwa). Efekt jest taki że podczas jazdy stuka to doprowadzając właściciela pojazdu w mojej osobie do stanu z podwyższonym ciśnieniem. Poradźcie mi drodzy koledzy i drogie koleżanki co można z tym fantem zrobić. Uprzedzam że rady w stylu zmień samochód lub weź coś na ciśnienie nie do końca będą mnie satysfakcjonowały.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
kiedys naprawialem w polonezie cos takiego wyciagnalem ogranicznik element co zaznaczyles na zielono wybilem z tego bolca, bolca rowniez dalo sie wybic z elementu czerwonego dorobilem bolca troszke grubszego, dopasowalem, nastepnie podpilowalem troche nowy bolec i nabilem, od tamtego czasu jak reka odjl. nie wiem czy w ograniczniku z essiego tez sie da tak zrobic ale zawsze mozesz sprobowac lub zmienic na inny, uzywke lub nowke
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-02-2006
|
Tyle że to nie jest bolec a raczej nit. Przynjmniej tak wygląda (patrzcie zdjęcie). Nie jestem równiez pewien czy wyrobiony jest bolec (nit) czy też element się na nim poruszający (element zielony).
Dodam że bolec/nit siedzi stabilnie a elemet zielony porusza sie i wewnętrznym obwodem stuka w niego. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-10-2007
Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008
|
no spoko wszystko rozumiem, ale gdy rozbierzesz to zobaczysz co i jak jesli jedno albo drugie jest wyrobione to wymiana bolca pomoze. jesli nie chce ci sie bawic z tym jedz do ASO zaplac mojatek i kup lub poszukaj uzywki
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|