![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-02-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 16V (CSDA, CSDB)
Rocznik: 2004
|
Witam ponownie
po wyjeciu gniazda bezpieczników. i ponownym podłącznieniu wszystkich wtyków oraz włożeniu bezpieczników i przekaźników mam poważny problem. pali mi sie żółta kontrolka silnika nie działa dmuchawa nie działa termometr nie działa pompka spryskiwacza kierunkowskazy dzialaja ale nie slychac charakterystycznego pukania tak jak przedtem nie wiem co jeszcze nie dziala bo wszystkiego nie sprawdzalem ale i tak jest duzo nie tak. prosze o pomoc co mogło sie stać? pozdrawiam i dziekuje za wszlekie informacje
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Edge 2016 Sport/Scorpio mk2 94 2.9
Silnik: 2.7 V6 Biturbo/2.9 EFI
Rocznik: 2016/1994
|
czy przy odłączaniu i podłączaniu CJB był odpięty akumulator ?
może któryś bezpiecznik poszedł ! a może któryś pin się wysunął z wtyczki ? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
nie. niestety nie odpinałem aku.
wszystkie bezpieczniki w CJB i w tych przy aku. sprawdzilem i są ok. niestety sprzet mi wariuje. nie dziala centralny pali sie kontrolna silnika hamulec reczny temperatura jest -60 nie podaje temperatury nie dziala pompa spryskiwacza nie dziala dmuchawa nie dziala klima nie migaja kieruni na desce (w ogole sie pala) nie dziala czujnik parkowania no to na tyle. i gdzie szukac przyczyny?
|
|
|
#4 |
|
|
Przepatrz na spokojnie piny na wtyczkach które wchodzą do CJB
Objaw dosyć dziwny. Nie urwałeś któregoś z kabli od masy przy wiązkach ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
witam.
juz sie wyjasnilo. jednen z wtyków nie byl dobrze zapięty do końca i stąd aż tyle nie działało. niestety po podpięciu wszystko wrocilo do normy poza kontrolką silnika. wymagała resetu kompem. pozdrawiam i dzieki za wskazówki.
|
|
|
#6 |
|
|
nie za ma co Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|