![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 09-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Hej, czy jest możliwość sprawdzenia spalania chwilowego na wyświetlaczu na desce. Tzn. oprócz tego co jest czyli średniego, średnich prędkości, dystansu do przejechania itp.?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-06-2007
Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
|
w sumie jak kasujesz licznik sredniego , to przez chwile bedziesz mial chwilowe. stajesz, kasujesz , ruszasz , fajne wyniki pokazuje. innego sposobu nie znam. w mondkach byly rozne wersje oprogramowania. w tej wersji auta raczej tego nie ma. choc mozna poszukac jak wejsc w serwis licznika, moze tam bedzie jakas opcja. mnie bardziej przydaloby sie aby auto po zgaszeniu i odpaleniu pokazywalo ostatnia wybrana , a nie ,ze za kazdym razem trzeba skakac po calym programie , aby zobaczyc chocby srednie spalanie
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-02-2008
Silnik: 1.8 16V (CSDA, CSDB)
Rocznik: 2004
|
zgadzam sie w 100% powinna byc mozliwosc blokowania ostatniej wyświetlanej funkcji.
a co do spalania chwilowego to moze jest mozliwosc wgrania jakiegos softu ktory by pokazywal spalanie chwilowe. jak ktos sie cos dowie chetnie skorzystam ze spostrzeżeń. pozdrawiam
|
|
|
#4 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Edge 2016 Sport/Scorpio mk2 94 2.9
Silnik: 2.7 V6 Biturbo/2.9 EFI
Rocznik: 2016/1994
|
Z softem jest o tyle kłopot w C-MAXie że w liczniku jest immobilajzer i można go przez przypadek puścić z dymem.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
no to rzeczywiście lekki problem.
ale nie wierzę że nikt nie opracował jakiegos tricku żeby mieć w końcu w Polsce informatycy są łebscy. pozdro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-04-2005
|
Heh ... W modelach C-Max rocznik 2007 jest to w standarcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Niestety - chociaż nieprzekonały mnie takie tłumaczenia - nie można tego zrobić w C-Max`ach produkowanych do 2007 roku ponieważ to nie kwestia komputera a wyświetlacza ( Trochę to bzdurne bo wyświetlacz jest pixelowy ). Chciałem aby mi to zrobili po przez wymianę softu to usłyszałem właśnie tą śpiewkę o wyświetlaczu - desce rozdzielczej.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
wedlug mnie to jest bzdura to tak jakby ktos tlumaczyl ze w danym TV nie mozna ogladac wszystkie programy oprócz polsatu hehe
bzdura po calosci poza tym w focusach od początku bylo chwilowe spalanie nawet w tych po 98- postaram sie wziąć za ten problem i dowiem sie tu i owdzie. pozdrawiam ps. a byloby troche chetnych do zmiany softu???
|
|
|
#8 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-04-2005
|
Też uważam to za bzdurę ale nie chce mi się na aso kłócić ... Pewnie chciałbym mieć możliwość obejrzenia sobie chwilowego spalania podczas jazdy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
jak cos sie dowiem i ustale to na pewno zamieszcze informacje na forum.
pozdrawiam wszystkich
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|