![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Galaxy MKII
Silnik: 2.8V6
Rocznik: 07.2001
|
Szukając korka wlewu oleju w asb siedząc w kanale zauważyłem że na rurach wydechowych przy kolektorach leży sobie niepodpięte podciśnienie.
Zajrzałem pod maskę, ciężko było się do niego dobrać. Zdejmując osłony i rure dolotu powietrza udało się wygrzebać to podciśnienie. Z jednej strony jest gdzieś wpięte a z drugiej nic, zauważyłem że w wężyku jest rurka/króciec plastikowy. Wężyk ma może centymetr średnicy i długością nie mogę dojść gdzie siedział, nic nie widać gdzie mógłby być. Dodam iż na zapalonym silniku zasysa się tam powietrze, jak go zaślepiłem to nie ma różnicy w niczym. galaxy 2001 r 2.8v6 Jedyna nieprawidłowość zauważona to 2 razy dłużej zapala na ciepłym silniku. Ostatnio edytowane przez Mandrax ; 12-08-2012 o 14:43 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Jedyne co znalazłem to to co na fotce, może ci się przyda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Galaxy MKII
Silnik: 2.8V6
Rocznik: 07.2001
|
Dziękuję serdecznie! ide walczyć poinformuje czy pomogło ale myśle że strzał w 10.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|