![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Cougar/Mondeo/S-max
Silnik: 2.5i/3.0i/2.0d
Rocznik: 1998/2005/2007
|
Witam,
mam pytanie czy ktos bawil sie juz w dorobienie podswietlenia przestrzeni na nogi z przodu (jak w modelach ghia) i dodatkowego oswietlenia zewnetrznago w lusterkach (od spodu, tak jak jest to od chyba 2 lat w ghia, titanium i ST)? Chyba chce sobie cos takiego zamontowac, w prawdzie nie w mondeo a w cougarze ale chodzi mi o sama robote z tym zwiazana. Np. skad wziasc takie lampki? Myslalem tez na takimi czerwonymi lampkami w klapie bagaznika, ktore swieca w kierunku nadjazdzajacego auta z tylu. Takie ?bajerek? maja juz dawno audi i mercedes. Wiec pomyslalem czemu moj osmioletni ford mialby byc w tym gorszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 Zetec
Rocznik: 1995
|
Może na allegro coś znajdziesz?
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-01-2005
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Cougar/Mondeo/S-max
Silnik: 2.5i/3.0i/2.0d
Rocznik: 1998/2005/2007
|
Bede cos kombinowal. W sumie co do podlaczenia to nie jest zadna filozofia.
Te lampki wewnatrz, nad nogami moga byc nawet niekoniecznie estetycznie zrobione - po prostuj maja swiecic (ale tez nie moga zaplatac sie w nogi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Natomiast chyba wiekszy problem bedzie z tym oswietleniem w lusterkach - wycinanie dziury, doprowadzenie kabelkow, pasowna lampka. Zobaczymy ....
|
|
|
#5 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 06-12-2005
|
Hej
Cytat:
Sam jednak kombinuję nad oświetleniem pod drzwiami kiedy są one otwarte. Czekam aż się troszke cieplej zrobi i będę kombinował. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::professional
![]() Imię: Maciek
Model: mondeo mk3
Silnik: TDCI 2.2
Rocznik: 2005
|
no to dawca do takich spraw moze byc scorpio ghia ma to wszystko w serii tylko czasami niektorzy maja chore ceny za takie rzeczy bo dac 150 zl za komplet lampek?? no nie wiem troche drogo jak na bajer ale z 2 strony jak sie kocha to sie nie liczy...
pozdrawiam maciek
|
|
|
#7 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
|
Cytat:
a moze wladowac cos pod podloge, prog cos na styl neonow zeby poswietlaly podloze napewno bedzie to bardziej efektywne. (w Top gear fajnie Iosis wygladal z tak poswietlonym podlozem pod soba) mysle ze z prawem by sie to nie klucilo jesli bys poprostu mial podlaczone ze zapala sie tylko po otwarciu drzwi zeby nie bylo podczas jazdy. czy sie myle??
|
|
|
|
#8 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: galaxy
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2009
|
Bauma napisał:mysle ze z prawem by sie to nie klucilo jesli bys poprostu mial podlaczone ze zapala sie tylko po otwarciu drzwi zeby nie bylo podczas jazdy. czy sie myle??
Nie mylisz się, to jest zgodne z prawem. Ja już założyłem do mojego Mundka podświetlenie nóg kierowcy, pasażera, podświetlenie klamek wewnętrznych i podświetlenie pod drzwiami gdy się je otwiera. Kolor zielony aby się nie kłóciło z podświetleniem zegarów. Całość kosztowała mnie jakieś 30 zł a efekt naprawdę rewelka- jak ktoś to widzi po raz pierwszy to reakcja jest jednoznaczna :571:
|
|
|
#9 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-06-2005
Silnik: 1/2 DB9
Rocznik: '04
|
Cytat:
tylko czy to tylko efekt wizualny czy praktyczny tez?? spelniaja swoja role "oswietleniowa" podloza? moze jakies fotos?
|
|
|
|
#10 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 08-11-2004
Model: MKIV
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2007
|
Też założyłem sobie oświetlenie podłoża w spodzie drzwi - w przednich drzwiach jest takie wgłębienie w które idealnie pasuje neonek (założyłem biały) i podłączyłem do oświetlenia wewnętrznego - zawaliście wygodny bajer.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|