![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Focus c-max GHIA
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2004
|
Witam mam problem z nowo kupionym fordem. Po naciśnięciu przycisku szyb tylnych czy to od strony kierowcy czy na samych drzwiach z tylu szyby nie opuszczają się.Słychać kliknięcie w drzwiach ale brak reakcji. Po podłączeniu komputera mam błąd modułu gem lewe tylne drzwi i prawe tylne drzwi. Od czego zacząć poszukiwania? Rwać tapicerkę z drzwi?
Jest ryzyko,jest przyjemność. Ostatnio edytowane przez Przemek22tex ; 22-09-2015 o 17:32 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Czy ktoś poza mną miał taki problem?
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: michal
Model: Ford Focus c-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2005
|
Witam
Ja miałem taki sam problem w swoim maxie. Jak go kupiłem tez nie działały szyby, komputer nic nie pokazywał zero błą=ędów wiec zacząłem szukać i znalazłem. Problem był w silniczkach szyb. mają one dość specyficzne złącze i prawdopodobnie ktoś je zle włożył i pokrzywił piny w gnieździe. u mnie tak było z dwóch stron.Ot cała awaria. Zeby się dostać do silniczka musisz odkrecić śruby w raczce do zamykania i wypiąć spinki w okół tapicerki. Mam nadzieje ze troche pomogłem. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.4
|
A taka prostą rzecz jak bezpieczniki sprawdziłeś ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Sprawa rozwiązana. Po zdjęciu tapicerki wszystko wyglądało porządku. Wysunąłem moduł z silniczka i okazało się że jeden ze styków był wygięty o 90 stopni do góry w wzdłuż modułu. Z drugiej strony to samo. Raczej nie ma możliwości żeby przy zakładaniu tak się wygieło. Sprzedający zaś dawał sobie rękę obciąć że one napewno działały.
Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#6 |
|
ford::beginner
![]() Imię: michal
Model: Ford Focus c-max
Silnik: 2.0 tdci
|
czyli tak samo jak u mnie były wygięte
ciekawe przypadki czyżby zbieg okoliczności hehe można wymyslic jakąś teorie spiskową grunt ze się udało pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|