![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: Mk1 ghia black
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 1995
|
witam
mam taki problemik : wulkanizatorzy przekrecili mi szpilke w przedniej piascie, obraca sie razem z nakretka czy wymiana jest taka sama jak w mk2 bo jest pare postow na ten temat a zadnego nie ma na tamat mk1 i drugie pytanko czy taka usterka moze yc przyczyna drgan na kierownicy drgania pojawiaja sie przy okolo 14o km/h wczesniej nie ma kola mam wywarzone tylko to jedno nie mam pewnosci ale po zimie bylo dobrze
Uważaj na swoje myśli stają się słowami Uważaj na swoje słowa stają się czynami Uważaj na swoje czyny stają się nawykami Uważaj na swoje nawyki stają się charakterem Uważaj na swój charakter staje się twoim losem |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 17-05-2009
Model: mondeo mk1
Silnik: 1,6 zetec
|
trochę późna odpowiedź ale zawsze to odpowiedź. u mnie było to samo. obróciła mi się w jednej piaście. więc poszedłem za ciosem i żeby reszta nie poszła w ślady popszedniczki przyspawałem je wszystkie od wewnętrznej strony po piasty na stałe. nie obracają się, nie mam też żadnych problemów z jakim kolwiek szarpaniem, rzucaniem czy podrygiwaniem autka.
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
spawanie... boze a nie peliej wymienic na nową?
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: Mk1 ghia black
Silnik: 2.0 16V
|
szpilke sa cztery
a jak z wymiana jakies porady ??
Uważaj na swoje myśli stają się słowami Uważaj na swoje słowa stają się czynami Uważaj na swoje czyny stają się nawykami Uważaj na swoje nawyki stają się charakterem Uważaj na swój charakter staje się twoim losem |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jacek
Model: Mondeo MK I Sedan automat.
Silnik: 1.8 16V+gaz(115 kM)
Rocznik: 1996
|
Ja w swoim wymieniłem całą piastę.Kto jak woli,tak robi.Pozdro.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
kolego, miałem ten sam problem. znajdź zakład kowalski w okolicy i gościo Ci to naprawi na 100% i wezmie za to góra 30zł. a jeśli chodzi o drgania to miałem tak kiedyś jak oponę mi lekko wybuliło.
|
|
|
#8 |
|
ford::professional
![]() Imię: Cezary
Model: kuga
Silnik: 2.5 t LPG
Rocznik: 2009
|
Wymienić szpilkę nie jest problem.Problem jest w odkręceniu nakrętki z obracającej się luźno szpilki.Nawet jeśli ją w jakiś sposób wytniesz czy wywiercisz to nowa może się nie trzymać.
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|