![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-07-2009
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2.0. 130KM
Rocznik: 2003r
|
witam mam taki problem niekiedy kiedy włącze prawy migacz, miga on 2 razy szybciej niz powinien z przodu a z tyłu wogule po jakims czasie sie to uspokaja i z prawego tyłu równierz sie włancza. i to samo jak włącze awaryjne, prawy tył niedziała a reszta miga 2 razy szybciej. Czy jest na to jakas rada?
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Piotrek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.5T 260KM 420 Nm
Rocznik: 09.2007
|
Ja raz tak mialem ja odlaczylem kierukek z przodu. Ale jak jest wszystko podlaczone to nie wiem co to moze byc. Raz u mnie tez sie zdarzylo Moze jakas iskra skacze w sensie zwarcie gdzies jest.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-07-2009
Model: FORD MONDEO
Silnik: 2.0. 130KM
Rocznik: 2003r
|
jak Co odłączyłeś?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-09-2007
Model: C-Max
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2008
|
Prawdopodobnie masz coś z instalacją, gdzieś coś nie łączy na kabelkach i objaw jest taki jak przy spalonej żarówce. Jako że jedna żarówka wypada to zmniejsza się opór na obwodzie i reszta miga szybciej bo ma większe natężenie prądu czy jakoś takoś (elektrykiem nie jestem ale sens chyba zachowałem)
Sprawdź (wtedy kiedy nie łączy) czy dopływa do tej żarówki prąd i czy jest masa, a potem po sznurku(konkretnie po kablu) do zlokalizowania przerwy/złamanego kabla/zimnego lutu etc. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|