![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-11-2008
Model: mondeo sedan
Silnik: 2.0 ZETEC - 1997
Rocznik: 1994
|
Witam.
Mam pewien problem a mianowicie mam mondeo z 94 roku 1,8, 16V i w tym autku zaczęło mi nawalać licznik prędkości.Na początku miałem klejoną linkę i skakała mi wskazówka tzn. strasznie drgała potem zaczęła opadać i podnosić się od zera do 200 km/h ruchem wahadłowym. kilometry na liczniku też przestały iść do przodu. Po kilku dniach zanim kupiłem nową linkę licznik przestał dawać oznaki życia.Ciągłe zero... i założyłem nową linkę i okazuję się że ona się nie kręci zrobiłem test wkręciłem ją do czujnika przy skrzyni a drugi koniec miałem w kabinie no i zero reakcji nie kręciła się. Wykręciłem więc czujnik prędkościomierza ale nie wiem jak ma wyglądać nowy no i czy jest sposób żeby sprawdzić czy ten działa??? podam nr czujnika: 90BB-9E7731-CC 025KA 602-055 ????(chyba taki bo jet troszkę wytarty) No chyba że jest jakaś inna przyczyna tej awarii?? i Dlaczego się nie kręci?? Za porady z góry dziękuję!! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-02-2009
Model: Mondeo mk 3
Silnik: 1.8 16 V Duratec HE
Rocznik: 2001
|
Ja chciałbym się dołączyć bo mi właśnie skacze wskazówka co to może być ???czy to przez ten czujnik???
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|