![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MK4 TitaniumX
Silnik: 2.0 Pb +LBG
Rocznik: 2008
|
Witam
Po odpaleniu autka (które stało jakieś 6 m-cy) pojawił sie problem z wolnymi obrotami, trudności z odpaleniem oraz katalizator rozgrzewa się do czerwoności... Co to może być- co z tym zrobić, nadmieniam że czeka mnie przegląd techniczny i musze uradzić coś "na szybkiego" (mogę zrobić z niego "wydmuszkę" na jakiś czas?) PS A Czy krokowy można sprawdzić jakoś "elektrycznie"?? Bo u mnie pomiar na tych dwóch stykach ma 12 ohm i cały czas tyle samo bez względu na położenie tego czarnego tłoczka- czy to znaczy że jest uszkodzony? Pozdrawiam
Było Mondeo MK 1 , MK2 i MK3 Jest: MK4 2.0 Pb+ LPG TitaniumX / Hyundai Tucson N i będzie MONDEO Ostatnio edytowane przez Szym0n ; 23-02-2010 o 14:59 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 27-01-2010
Model: Mondeo MK3 Trend
Silnik: 2,0 DI , 115KM
Rocznik: 09.2001
|
Witam .
Myślę że masz go zatkany lub przynajmniej w połowie dlatego jest problem z odpalaniem i obrotami bo się dusi . Rozetnij go ( rozłup go ) i zobaczysz jak wygląda czy nie jest stopiony albo przytkany , albo wytnij go i jak masz powietrze to go wydmuchaj , albo jak napisałeś ( zrobić wydmuszkę ) bo i tak musisz go wsadzić z powrotem ( przynajmniej obudowa ) Pozdrowionka . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-04-2007
Model: audi & neon
Silnik: 2,5 & 2.0
Rocznik: 2004 & 1996
|
Witam !
Raczej oszczędź katalizator. Skup się na tłumikach. Katalizator powinien się przepalić i wydmuchać jeżeli cokolwiek tam jest. W tłumikach trudniej. pozdro |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: KRIS
Model: MONDEO MK5 ST LINE
Silnik: 2,0 TDCI 218KM 476NM
Rocznik: 2016
|
raczej przypchany katalizator,odkręć wydech za katalizatorem jeśli dalej będzie czerwony to znaczy że przypchany, jeśli nie to tłumiki
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|