![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-06-2009
Model: Mondeo Combi
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1995
|
Witam serdecznie,
Jakoś zimą, przestała mi działać relacja lusterka (ruszam tym patyczkiem, a lusterko nie reaguje). Myślałem, że coś przymarzło, ale mrozy już odeszły, a to wciąż nie działa. Domyślam się, że się urwało. Kiedy ustawie ręką dotykając lusterka normalnie się trzyma bez problemu nie zmienia swojej pozycji. Teraz nasuwa mi się pytanie, co zrobić by to ponownie działało. Liczę drodzy państwo na wasza pomoc. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-09-2007
Model: C-Max
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2008
|
Możliwe iż zerwały się linki (lusterko zostanie w swoim położeniu ale od środka nic nie będzie można zrobić) jedyny sposób to demontaż lustra i zobaczyć co się stało.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Na pewno się pozrywało coś w środku. Powie mi ktoś jak wygląda demontaż tego wszystkiego i co trzeba wymienić, aby wszystko działało jak należy.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: x
Model: x
Silnik: x
Rocznik: x
|
Wydaje mi się,że skoro autko jest z 91 roku to masz jeszcze lusterko na sztywnej regulacji a nie na linkach.
Pod lusterkiem powinna być taka kwadratowa zaślepka. Wyjmij ją i powinieneś ujrzeć połączenie druta tego którym ruszasz z takim wchodzącym w lusterko pionowo. Tam jest taki niby sworzeń miedziany lub aluminiowy, który lubi pęknąć w mróz. Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 31-03-2010 o 17:52 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Serdeczne dzięki za odpowiedź i za zdjęcie, to bardzo ułatwia. Dzisiaj zdjąłem zaślepkę. Faktycznie, to metalowe cudo jest pęknięte. Póki co nie planuje tego wymieniać, ale tak się orientacyjnie spytam. Nie wiedzie ile może kosztować wymiana tego cuda i jak dużo z tym pracy?
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|