![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo Kombi MK3
Silnik: TDCI
Rocznik: 2002
|
Witajcie,
jako,że moje zimówki po tej zimie zakończyły swój żywot, zacząłem przed sezonem (licząc na niższą cenę) rozglądać się za nowymi już teraz. W związku z tym mam do szanownych kolegów pytanie dotyczące opon Firestone Winterhawk 2. Czy któryś z was ich używa, jakie są wasze opinie na ich temat tym bardziej,że na skąpcu ich cena jest niższa od Barumów, Dębic, Nexenów czy Matadorów...Zależy mi na opiniach forumowiczów bo na stronie sklepu co niektórzy potrafią zachwalać LingLongi,Wanli czy inne badziewia...Teraz te Firestony można je nabyć za 230 PLN/SZT. Co sądzicie? pzdr Ostatnio edytowane przez boro2511 ; 28-04-2010 o 14:38 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-03-2009
Model: Mondeo
Silnik: TD
Rocznik: 1996
|
Moj ojciec kupił do mazdy takie 185/65 r14 straszna galareta na nich jest sa tez głośne. Czytałem gdzies testy opon zimowych i o firstonie napisli ze powinni je sprzedawac jako wielosezonowe a nie zimowe... Jeżdze na debicach i ysle ze są ok, zimowe tez mam debice i w porownaniu do zimowych firstona są fepsze.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Druga sprawa, jest to opona symetryczna. Do Mondeo zaleca się stosowanie opon asymetrycznych, ze względu na ząbkowanie.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|