![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Adam
Model: mondeo sedan
Silnik: 2,0B
Rocznik: 1997
|
Witam.Jestem tu nowy więc prosze o wyrozumiałośćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Na wstepię witam wszystkich i pozdrawiam. Mam pytanie czy dysponuje ktoś schematem podłaczenia chek panelu w mondeo mk2 bo jak podłaczyć trip-a to znalazłem a tego jakoś nie moge , może żle szukam , więc prosze o jakięs linki jeśli nie sprawi wam to trudnościGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z góry dziekiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
|
a masz instalacje do niego?
sprawdz czy za przyciskami/zegarkim pod nawiewami masz taka duuuza wtyczke (sporo wieksza niz ta do zegarka), jak ja masz to zbadaj ile kabli leci do kol - po jednym tzn ze nie masz instalacji do grubosci klockow hamulcowych, po dwie jest ok. dalej sprawdz czy w zbiornikach od wody chlodnicy i od spryskiwaczy masz czujniki ilosci plynu, zostaje jeszcze termometr i modul do kontrolki od zarowek i drzwi ale nie wiem gdzie one powinny byc
|
|
|
#3 |
|
|
Właśnie że nie ma takiej kostki i dla tego szukam innego rozwiązania , jak to bywa że chce ulepszyć sobie autko. Z tego co mi wiadomo do wyswietlacza ida dwie kostki i interesuje mnie schemat tych wtykow czyli za co jest odpowiedzialny poszczegolny pin w kostce;-)
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
jak nie masz instalacji to mozesz zmienic plany. zabawa z dodaniem panela jest dalece nieoplacalna - wiazka z modulami do zarowek i drzwi i termomert z modulem - koszta kosztakoszta. no chyba ze wepniesz sobie panel tylko dla ilosci plynow i klockow - ale czy jest sens?
a i zapomnialem - jeszcze ikona serwis + modul do niej jak pamietam chyba w komputerze
|
|
|
#5 |
|
|
No to zmasakrował mi kolega moje marzeniaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., ale powalcze w miare możliwości poszperam i zobacze ile można podpiąć tanim kosztem a reszta w swoim czasie , ale dzieki za porade.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
tanim kosztem? kwestia szczescia - mi udalo sie dorwac tanio zbiorniki z czujnikami poziomow, lampki drzwi przy odrobinie zaparcia i sporej ilosci kabelologi mozna podpiac na diodach zenera, temat serwisu, temperatury i zarowek to wyzsza szkola jazdy, z klockami nie wiem ale sadze ze podobnie jak z poziomem plynow powinno dac rade
|
|
|
#7 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
mam schemat podpiecia cheka do MKI, w MKII rozni sie tym ze nie ma na nim tylko kontrolki rezerwy. Jak ktos sie zna na elektryce i ma samozaparcie do ciagniecia kabli przez cale auto to da rade. Czesci teraz mozna tanio kupic, te auta maja najmniej juz 10 lat wiec czesci nie sa zbyt drogie.
Tu masz te schematy, zaznaczam ze dotycza MKI ale sam z nich kozystalem wiele razy i nawet kolory kabli se zgadzaja z MKII, w kzdym razie w tym do polowy '98, potem byly jakies zmiany. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Pomoc tylko na forum ! Nie pros o pomoc przez PW ! Ostatnio edytowane przez 1olek ; 11-04-2010 o 10:08 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wielkie dzieki za schemacik wrecz powiem zem ogromnie szczesliwy przyda sie bardzo , chocby do tego jak bede montował alarm , montowałem alarm juz w kilku autach wiec sądze że podołam i w tym. A co do chek panela to sądze że albo zaczne składać wszystko po woli i stopniowo albo sobie odpuszcze, kwestia zacięcia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
A jeszcze jedna sprawa czy ma ktos opis ewentualnie schemacik tych dwoch wtyczek od chek panela , chodzi dokładnie mi o to ktory kabelek za co jest odpowiedzialnyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
jak rozbierzesz sobie check panel to zobaczysz ktory styk idzie do ktorej zarowki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|