![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam,
Zrobiło się cieplej i auto zaczęło fixować. Na wolnych obrotach nierówno pracuje. Jak dodam delikatnie gazu obroty są ok. Dziś dodatkowo zdechł mi na skrzyżowaniu przy ruszaniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zaznaczam że auto nie kopci, nie słychać klekotu spod maski (jakiegoś głośnego, innego niż zawsze) - o czym czytałem przeglądając forum i miało to związek z wtryskami. Tankuję na Shellu i sporadycznie BP. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki co może być tego przyczyną ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-08-2009
Model: mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002 XII
|
Mam ciekawie podobne objawy a czy zapala sie sprezynka po zgasnieciu ???? czy mozesz go odrazu odpalic czy musisz odczekac ???? patrzyles moze na wtryski czy nie sa mokre ????
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Cytat:
więc trudno nawet wpatrując się w kontrolki zauważyć które się palą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. W silniku nie grzebię więc mogę jedynie powiedzieć czy z wierzchu coś widać ale wątpię by to coś pomogło. Tak przy okazji czy można w Mondeo MK3 w wersji bez komputera (spalanie itp..) samemu odczytać ewentualne błędy ? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-08-2009
Model: mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2002 XII
|
W silniku nie cza grzebac wystarczy odslonic gumy na oslonie silnkai juz wszytko widac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. niestety co sie tyczy samemu pewneo wstarczy program ,kabelek i laptop .co sie tyczy skaosowania nie probowalem wiec wtym nie pomoge
|
|
|
|