![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: FORD FOCUS
Silnik: 1.6
Rocznik: 2004
|
Witam wszystkich forumowiczów , postanowiłem napisać do was poniewaz mam problem z ktorym nawet mój mechanik nie moze sobie poradzic mianowicie .
Mam Forda Focusa MK1 rok prod 2004 1.6 benzyna pewnego dnia samochod mi nie zapalił myslalem ze to akumulator wiec wymienilem na nowy po kilku dniach ta sama sytuacja wymienilem pasek od alternatora wraz z napinaczem (napinacz byl uszkodzony) i dalej ta sama sytuacja przy zgaszonym silniku i otwartych drzwiach pobiera 0.08A gdy zamknę drzwi 0.00 napiecie akumulatora w porządku . Moje pytanie brzmi czy ktos moze mial taka sytuacje badź podejrzewa co moze podbierac prad. dziekuje wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez dave20 ; 15-08-2013 o 19:27 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Może zamiast wymieniać te rzeczy, należało sprawdzić ładowanie alternatora, i akumulator.
Taki pobór prądu nie powinien stwarzać problemów. Może świeci się stale żarówka w bagażniku. |
|
|
|
#3 |
|
|
alternator laduje sprawdzane u elektryka nic nie swieci, dodam tylko ze za 1 noc potrafi rozładowac pełen akumulator bosch S40001
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Prądem 0,08 A nigdy za 1 noc nie rozładujesz akumulatora. Możw wina jest w samym akumulatorze. Zdejmnij na noc jedną klemę z akumulatora, i rano zobaczysz jaki będzie efekt.
|
|
|
|
#5 |
|
|
juz tak robilem zapali od razu , zalozylem wiekszy akumulator 55A , alternator jest na 80A , wczesniej mialem akumulator 44A , zobacze moze bedzie lepiej . Bylem dzis u innego elektryka doszedł ze prad pobierany jest z bezpiecznika 36 jak go wyciagne to pobor 0 .
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
dave- tytuł tematu do poprawy zgodnie z pkt.6d regulaminu forum
|
|
|
|
#7 |
|
|
problem rozwwiazany gdyby ktos mial podobny problem to przyczyna była w regulatorze napiecia
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-08-2013
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 ZETEC SE
Rocznik: 2002
|
Jak zdiagnozowałeś, że to regulator? Czy po prostu wymieniłeś i problem znikł? ;]
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 15-06-2009
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 16V Zetec SE
Rocznik: 2001
|
Witam. Niedawno byłem zmuszony wymienić akumulator w Focusie 1.6 16V z 43Ah na Centre 44Ah oraz spalony alternator. Mechanik zamówił i zamontował alternator Auto-starter A4035 12V 80A.
Po podłączeniu OBD2 komputer przy włączonych światłach, nadmuchu i radiu pokazywał 14,3V Natomiast po włączeniu elektrycznego ogrzewania przedniej i tylnej szyby było to jakieś 12,8V. Czy wszystko jest normach czy zamontowany alternator nie daje rady? |
|
|
|