![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-08-2010
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1.8i benzyna
Rocznik: 2001
|
Witam, od kilku tygodni jestem posiadaczem Forda Mondeo mk3 1.8i z 2001r.
W aucie sa zamontowane reflektory angielskie, i moje pytanie czy nalezy wymienic cale reflektory czy mozna tylko wymienic odbłyśniki. W kazdym razie prosze o jakas foto-porade , albo link , jak wymienic reflektor lub odbłyśnik. Czy samemu da sie taka wymiane przeprowadzic bezproblemowo czy czeka mnie wizyta u mechanika ? chodzi mi o to czy potrzebne sa jakies specjalne narzędzia, podnosnik, i inne rzeczy ktore tylko zakladay mechaniczne posiadaja ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-12-2006
Model: Mondeo Sedan Ghia
Silnik: 2.0 TDDI
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podnośnik !???Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiesz piszesz pierwszego posta i odpowiem tak. Temat był wielokrotnie poruszany na tym forum ale mi, tak jak i Tobie, nie chce się tego szukać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
#3 |
|
|
Szukałem na forum i nic konkretnego nie znalazlem odnośnie wymiany swiateł z angielskich na polskie. czy cale reflektory czy odbłyśniki.
A jezeli chodzi o podnosnik to w poprzednim aucie wymiana prostej odmy mozliwa byla tylko z podnosnika dlatego pytam, nie znam Fodrów az tak dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
można wymienić same odbłyśniki ale musisz znaleźć temat o rozklejaniu reflektora. jak się zdecydujesz na wymianę samych odbłyśników to akurat mam takie w wersji europejskiej na zbyciu.
reflektory wyjmujesz po wyjęciu grila z logo forda i wyjęciu dwóch wsuwek metalowych przy każdym reflektorze (widoczne od góry reflektora). jak już to zrobisz to będziesz zachwycony, że można to tak prosto wymyśleć. nie potrzebne są do tego żadne narzędzia. Ostatnio edytowane przez jendrekmak ; 12-08-2010 o 10:38 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM
|
A przy okazji przeprowadzania operacji wymiany odbłyśników, możesz za cenę podkładu + czarnego spray'a poprawić fabrykę i zmienić sobie lampki na gustowną czerń Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście nie odbłyśniki, tylko te plastikowe wkładki w kolorze lustra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Aha czyli zamienic tylko odbłyśniki z lewego na prawy oraz z prawego na lewy ?
Znalazłem przy reflektorach takie pokretla do ustawiania pozycji dół góra oraz cos czego wczesniej nie widzialem lewo prawo. moze za pomocą tych pokrętel da sie ustawic tak reflektor zeby swiecił poprawinie ? Pytam sie bo chcem wiedziec zanim zabiore sie za wymontowanie reflektora. Dzieki za rady. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM