![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 31-08-2010
Model: Mondziak
Silnik: 1.8 diesel
Rocznik: 1998
|
Dzisiaj w trakcie jazdy nagle zaczalem slyszec jakby piach/zwir stukal po prawej stronie. Po przejechaniu paruset metrow niestety okazalo sie ze to nie zwir tylko cos sie zrabalo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po sciagnieciu na bok i blizszej obserwacji nie udalo sie ustalic. Postanowilem wiec wracac powoli do domu. W pewnym momencie w srodku auta zaczelo czuc spalona guma/plastikiem lub czyms innym. Po dojechaniu do domu, otworzylem maske i okazalo sie ze dymi (ponizej link do zdjecia ze strzalka):
http://fotozrzut.pl/zdjecia/029c72384c.jpg Jestem laikiem ale wyglada mi to na jakis pasek.. dym wydobywal sie jakby z pod spodu tej czarnej czesci plastikowej pod ktora jest ukryty pasek. Czy ktos ma pomysl co sie moglo stac i ile trzeba bedzie teraz wylozyc? I czy musze holowac na lince do warsztatu (chyba raczej tak bo smrod byl nie do zniesienia...)? Samochod ma przejechane 320 000 km, byl w miare dobrym stanie, chociaz ten rok juz byl dla niego ciezki, silnik 1,8 bez turbo (68km). Ostatnio edytowane przez koton ; 23-09-2010 o 19:12 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-10-2009
Model: MONDEO estate
Silnik: 1.8 tdci titanium x
Rocznik: 2009
|
wyglada raczej na rozrzad Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.moglo lozysko na ktores z rolek puscic i stad ten zwir czy pasek,albo rolka napinacza stanela.ja w swoim wymienialem okolo 400zl,moze taniej zalezy jakki zestaw rozrzadu
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-09-2008
Model: Mondeo combi /ghia/
Silnik: 1.8 TD endura
|
Witam.
Wydaje mi się, że jakby to poszedł rozrząd, to silnik stanął by momentalnie na amen kompletnie zdemolowany bez mozliwosci odpalenia. Być może zatarła sie pompa wodna lub coś z osprzetu zewnętrznego np. pompa klimatyzacji lub wspomagania. Co nie zmienia faktu że samochód musisz oddać do mechanika a przede wszystkim nie odpalac go! bo moze to wywołać katastrofalne skutki!!!! |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: mondeo sedan [mk1]
Silnik: 1,8 td
Rocznik: 1996
|
Zatarta pompa wodna.Pasek się ślizgał i zaczął kopcić.Niestety wymiana pompy wodnej wiąże się z wymianą rozrządu.
|
|
|
#5 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 31-08-2010
Model: Mondziak
Silnik: 1.8 diesel
|
Dzieki wszystkim za odpowiedzi.
Wyglada na to ze szykuje sie powazniejszy wydatek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. do tego sporo innych rzeczy w samochodzie wymaga przegladu... Czy ewentualnie mozecie doradzic jakis dobry (uczciwy i niedrogi oczywiscie) warsztat gdzie znaja fordy w Warszawie? Ostatnio edytowane przez koton ; 24-09-2010 o 12:52 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-09-2008
Model: Mondeo combi /ghia/
Silnik: 1.8 TD endura
|
Witam .
Miesiąc temu wymieniałem kompletny rozrzad plus pompę wody i oczywiście wszystkie pozostałe paski ,łącznie z wymiana płynu chlodzącego , zapłaciłem 850 zł ... tyle że na sląsku! ... a jak warsztaty samochodowe traktuja klientów w Wawie .....tego nie wiem .Cenę podałem tak dla informacji ,oczywiście nie korzystałem z usług ASO Ford bo cena pewie byla by w tym przypadku o 80 procent wyższa. |
|
|
|