![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-09-2010
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1997
|
Witam!! Mam pytanie odnosnie Mondeo 1.8 TD. Na postoju mam 1000 obr/min, po pewnym czasie silnik samoistnie podchodzi do 2000 obr/min i opada.Podczas jazdy np. na 3biegu prędkośc 60km/h samochód sam przyspiesza nie dodając gazu. Co może być przyczyną?? Z góry dzięki!!
Boostera już zrobiłem. Hmmm!? Wymieniłem te oringi i membrany i samochód zachowóje sie tak samo jak przed zmianą. Obroty wzrastaja i samochód sam ciągnie!! ;/ Rece opadają. A jeszcze mam probłem.Mianowicie kontrolka paliwa cały czas swieci, obojętnie ile mam paliwa w zbiornikuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 19-09-2010
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TD
|
Odświerzam!!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-07-2008
Model: Mondeo MkII
Silnik: 1,8TD
|
Ja bostera robiłem parę razy i trzeba pamiętać o koleji składania jeszcze jedno trzpien który jest w środku lubi się zacinać rozbierz sprawdz czy trzpień się lekko rusza.
Ostatnio edytowane przez andrzej12 ; 02-10-2010 o 18:19 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-09-2008
Model: Mondeo combi /ghia/
Silnik: 1.8 TD endura
Rocznik: 1998
|
Witam .
Na ten temat jest sporo na forum! skorzystaj z szukajki. A z tego co pamiętam to boster wymaga też regulacji by sprawnie działał! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 24-07-2008
Model: Mondeo MkII
Silnik: 1,8TD
|
Pytanie robiłeś to pierwszy raz czy byłeś na warsztacie?Jak na warsztacie to reklamacja,a jak sam to myślę,że coś pominełeś to trzeba robić z wielką dokładnością.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Andrzej12 ma rację, booster wymaga dokładności, precyzji, cierpliwości, czystości i odrobinę pomyślunku. Jak robisz w pośpiechu i niestarannie, będziesz robić kilkarazy.
Pozdrawiam
|