Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-01-2011, 22:53   #1
norbi07
ford::beginner

Model: Ford Galaxy
Silnik: 1.9 TDI 116KM
Rocznik: 2003
Domyślnie co jest nie tak z dogrzewaczem ?

Pozdrawiam szanowne grono!Przed mrozami zauważyłem, że padł dogrzewacz.Odczuła to cała moja rodzina.Parę dni temu pojechałem do kolegi , który komputerem wzbudził podgrzewacz do życia.Po uruchomieniu musieliśmy uciekać z jego garażu tak mocno waliło białym i śmierdzoncym dymem.Wcześniej kiedy podgrzewacz działał tego nie zauważyłem.Obecnie po uruchomieniu silnika podgrzewacz po około minucie zaczyna pracować i z tłumika wali białym dymem jak z odkurzacza. Po chwili przetaje dmuchać dymem a po około mniucie ponownie robi się biało od dymu.Ostatnio wróciłem z trasy i zatrzymałem się na chwilę na CPN i po uruchomieniu gorącego silnika znowu wokoło samochodu zrobiło się biało.Czy to normalne?Proszę o komentarz doświadczonych forumowiczów lub osoby,które to przerabiały.Pewnie to jeszcze nie koniec zimy.Z góry wielkie dzięki !!!

norbi07 jest offline  
Stary 14-01-2011, 23:27   #2
wacek_pl
ford::advanced

Model: Tranzit
Silnik: 2.2
Rocznik: 1014
Domyślnie Odp: co jest nie tak z dogrzewaczem ?

zajefajna lektura [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i odpowiedż na wszystkie twoje problemy.
Stary 15-01-2011, 15:53   #3
Jarek G.
ford::professional

Imię: Ja
Model: Galaxy Mk2 Trend, Mk3 Titanium
Silnik: 1,9 TDI, 2,0 TDCi
Rocznik: 2001, 2009
Domyślnie Odp: co jest nie tak z dogrzewaczem ?

Mistrzu,
aż dziw bierze, że ci nie zamknęli tematu.
Skoro lenistwo nie pozwala ci na spojrzenie na PIERWSZY temat na stronie głównej to ci powiem: wymień sitko.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jarek G. jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania