![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-11-2010
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDi
Rocznik: 1999
|
Zanim coś napisałem trochę też poczytałem i nie wiem dlaczego włanczają się wentylatory. Nie jestem pewien czy wymienię tylko czujnik temp .ten z prawej strony przy termostacie bo jak zdejmę złącze i je zewrę to wskazówka dalej stoi na zero a włączają się wentylatory.Czy walnięty jest też ten z czoła chyba od kompa { na wcisk przewód] a może ten z dołu chłodnicy?Czy ktoś mi jeszcze coś zasugeruje?Termostat jest sprawny bo przy paru minutowej pracy silnika wąż od chłodnicy jest zimny a wskazówka przy gorącym silniku jest na zero.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
no i wiele się wyjaśniło,w książce jest błędny opis czujników na które ślepo spoglądałem.Są 3 czujniki jak pisałem wcześniej a ten najmniejszy z jednym przewodem to właśnie jest od wskazówki zegara.I on po zwarciu jednym przewodem do masy a 2 koncem do wtyczki po załączeniu kluczyka wychyla wskazówkę w prawo.Czyli uszkodzony czujnik który już jest w drodze.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Kończę rozpoczęty temat pomyślnie.Czujnik 17 zł wymieniony,temperatura silnika zaczęła działać.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Sylwester
Model: Mondeo MK II 1.8
Silnik: 1.8 PB+LPG 115 KM
Rocznik: 1997
|
widze kolega ładny monolog przeprowadziłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|