![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sławek
Model: MDO MK IV
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Witam,
otóż mam taki problem z ogrzewaniem w moim MDO. Odpalam furkę i sobie jadę, autko powoli sie nagrzewa i z wentylacji leci coraz cieplejsze powietrze. Jednak wczoraj pojechałem w trase i jak juz sie dobrze dogrzal to z nawiewów zaczeło lecieć zimne powietrze. Na wskaźniku temperatura w normie (strzałka stala pionowo). Po postoju jak sie trochę schłodzil znowu troche powiało ciepłym i jak osiągnął temperature pracy ponowie zaczęło dmuchac zimnym powietrzem. Podpowie mi ktoś co to moze być za problem, nadmienie tylko że mam klimatyzację manualna i czy jest włączona czy wyłączona efekt jest taki sam. Zauważyłem tez że płyn w zbiorniczku wyrównawczym nie jest wcale ciepły. Poziom płynu w układzie chłodzenia jest okej. Wymieniłem oba termostaty i niestety to nie rozwiązało problemu, teraz mam ogrzewanie w samochodzie ale tak powyżej 3 tys. obr/min. Po wczorajszych jazdach myślałem że problem już ustąpił. Pojeździłem troche autkiem na wysokich obrotach i w końcu znowu miałem ogrzewanie. jednak dzisiaj rano znowu sie okazało że ogrzewania po rozgrzaniu silnika brak. Dopóki sie rozgrzewa wieje ciepłym z nawiewów, później tylko zimne. Aha i po macaniu wszystkich przewodów od układu chłodzenia wynika że wszystkie elementy są drożne. Pozdrawiam, Szyner45 Ostatnio edytowane przez Szyner ; 29-11-2010 o 20:48 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Adam
Model: Yamaha r1 rn 19/yamaha r6 rj06
Silnik: 1.0 193 km/ 600
Rocznik: 2008/2005