![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo
Silnik: 3.0 ST220
Rocznik: 2002
|
Witam mam taki dość nietypowy problem ponieważ mój ST ma niby 260 koni ale nie wiem dokładnie jak to zrobione. Pod maską są widoczne zmiany. Brak standardowego filtra powietrza a w kabinie przy kierowcy widnieją dwa zegary jeden z temp. oleju a drugi z ciśnieniem oleju. Mój problem zaczyna się gdzieś po około 4 tyś obrotów gdyż ciężko jest z mojego ST wycisnąć troszkę mocy a już nie wspomnę o dotarciu do czerwonej strefy na obrotomierzu. Od samego startu silnik się ładnie zbiera jest odczuwalna reakcja na dodanie gazu ale jadąc drogą i chcąc wyprzedzić auto po redukcji na mniejszy bieg ST nie zachowuje się na swoją moc. Jaka może być tego przyczyna? Mam go od około 2 tygodni i nic nie wiem o tym aucie.
Moim byłym autem było BMW e36 323Ti z 2.5L benzynowym silnikiem o mocy 192KM i porównując to autko do Forda to BMW ma o wiele bardziej odczuwalne przyśpieszenie po redukcji biegu. Chętnie podjechałbym do kogoś kto robi chip tuning, na hamowanie lub ostatecznie do ASO żeby stwierdzić co zostało zmodyfikowane w moim ST. Dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam Marcin10888 *Auto jest już po wymianie uszczelek pod zaworami po wymianie świec oraz uszczelek kolektora wylotowego. Dalej praca silnika bez zmian. Ostatnio edytowane przez FrogsterPL ; 22-05-2014 o 21:13 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo
Silnik: 3.0 ST220
Rocznik: 2002