![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-09-2010
Model: Ford Orion
Silnik: 1.6 16v Dohc
Rocznik: 1993
|
Witam
mam dobra propozycje kupienia auta . Tylko 1 mam problem auto byla kupione od X w 2008r i Osoba Y nie oplacila skarbowki do dnia dzisiejszego czy ja moge kupic to auto czy dalo by rade skarbowke oplacic bez ponoszenia jakich kolwiek kar? Chodzi o to zeby skarbowke za Y oplacic i za siebie ze ja to kupilem? X- Sprzedajacy Y- KUpujacy |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
tą karą to raczej tylko straszą.u mnie kończy się na tym,że trzeba przez dwie minuty pani naczelnik słodzić i łaskawie odstępuje od karyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
nawet jakby pan y dostał karę no to co??100-200zł nie majątek.jeżeli masz możliwość tanio kupić i tak Ci się opłaci nie wiem co to za auto ale jak dosyć stare to możesz umowę pan Y---Ty spisać poniżej tysiaka i nie będziesz musiał opłacać skarbówki
Ostatnio edytowane przez Marek ; 28-11-2010 o 18:16 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Aveo
Silnik: 1.2 16v
Rocznik: 2009
|
Rozumię że teraz to Ty kupujesz auto od osoby Y na podstawie umowy kupna-sprzedaży, a nie f-ry. Jeśli tak to nie masz problemu bo odpowiadasz tylko za swoje zobowiązanie wobec skarbówki (płącisz od swojej umowy ale wg ceny samochodu która wynika z ich stawek) To, że kiedyś któryś z poprzednich właścicieli nie zapłacił podatku nic Cię nie interesuje, ewentualnie jego będą gonić ale i to mało prawdopodobne
|