![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-09-2010
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 130km/automat
Rocznik: 12/2004
|
Mam Mundka 2004r kombi 2,0 tdci 131km automat . Od jakegoś czasu pali się check. Początkowo myślałem że spowodowała to wymiana żarówki od postojowych(gdzie za pierwszym razem pomyliłem bieguny). Wyłączyłem aku na noc i check dalej się pali. Również rano gdy go odpalam na mrozie(pali bez zarzutów, nie faluje) natomiast jest dużo słabszy. po ok 3-4 km moc powraca. Mundek jest już u mechaniora z polecenia, jestem ciekaw waszych opini, nie wiem co jutro koleś będzie próbował mi wmodlićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum....proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
dzięki jedrekmak, wpadłem już na pomysł aby podłączyć go pod kompa(jak napisałem wyżej już stoi u mechanika). zadałem to pytanie bo być może ktoś na forum miał podobny problem - bo chyba od tego fora są. Z biegunami - być może źle to sformułowałem, lecz gdy postojówkę wsadzisz w obudowę odwrotnie to palić się nie będzie, przełożysz i świeci się pięknie.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
jeśli mówisz o postojowych w reflektorach z przodu to zwykła żarówka W5W jest wkładana dowolnie chyba, że masz diody LED wtedy bieguny mają znaczenie ale tylko dla samej diody led a nie całego układu. z tyłu są żarówki podwójne z przeciwmgielnymi więc może co nawyżej jaśniej świecić jeśli ktoś na siłę włoży żarówkę odwrotnie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
mam diody led, i stąd moje domysły pewnie niesłuszne. Nie mniej około 18 będę kontaktował się z mechanikiem i powie mi co z checkiem. Mam nadzieję że przed świętami mnie po kieszeni nie drapnie.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Już jest ok, tzn czasowo. komputer wykazał zawór egr. Błąd został ykasowany moc powróciła. Jeśli sytuacja sie powtórzy to zaworek do wymiany
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-07-2008
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
Nie trać kasy lepiej wstaw kawałek blachy miedzy dolot, a EGR i po problemie.
|
|
|
#8 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 01-12-2009
Model: MK3 kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2003 FL
|
ma pewnie okablowany egr więc to już nie takie proste...
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
dokładnie tak. bo nieokablowany nie wywala błędu.
Cytat:
a co do diód led to nie mają one wpływu na instalację jeśli włoży się odwrotnie. tylko nie będą świecić i tyle. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
A co myślicie na temat zakupu używanego zaworu? Nowy jest cholernie drogi a używki duuużo tańsze. I o co dokładnie z tą blachą chodzi?
|
|
|
|