![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-12-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1996
|
Witam wszystkich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . To mój pierwszy post na forum,chociaż przeglądam je już od jakiegoś czasu (a dokładnie od maja bo właśnie wtedy zakupiłem swoje pierwsze auto,czli MK1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Do rzeczy;
Posiadam Forda Mondeo kombi 1.8 TD. Z autkiem miałem już kilka przebojów,ale to raczej nie jest istotne. Gdy przyszła zima,pojawiły się problemy z odpalaniem itd,ale jakoś daję radę do odpalić nawet przy duuużych mrozach ,potrzebna jest jedynie chwila cierpliwości. Jednak tym razem auto postanowiło zaatakować mnie od innej strony a mianowicie od strony dostania się do niego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Sprawa wygląda tak,że dziś rano,ku mojemu zdziwieniu nie mogłem otworzyć auta z pilota, po chwili zauważyłem,że na centralkę nie odpowiadają przednie drzwi od strony pasażera. Pokombinowałem więc chwilę z bagażnikiem (zamarzł,więc musiałem podgrzać zamek żeby w ogóle go otworzyć),dostałem się do środka i otworzyłem drzwi ręcznie. Gdy zamykam drzwi klamką od strony felernych drzwi reszta również się zamyka. Gdy otwieram,tak samo. Jednak gdy zamknę/otworze drzwi od strony np kierowcy to strona pasażera już nie odpowiada i tym samym całe auto. Tak więc aby zamknąć samochód muszę zamknąć je kluczem od strony pasażera ,a żeby otworzyć wejść bagażnikiem i otworzyć również od tej strony (otwieranie kluczem w ogóle nie wchodzi w grę ponieważ zamki są rozwalone ,dlatego zamontowałem pilota). Na dłuższą metę to będzie trochę męczące Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. I stąd moje pytanie; czy da radę odłączyć od centralki drzwi od strony pasażera,tak,żeby pilot otwierał po prostu drzwi kierowcy i potem mógłbym otwierać drzwi pasażera ręcznie? Albo jakiś pomysł co tam się mogło stać ogólnie %-) . W środę skoczę do mechanika jeżeli nic się nie da zrobić. Przepraszam za przydługi post Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo mk1 2.0 4x4
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 1995
|
A nie lepiej wygrzebać centralkę i sprawdzić czy wszystkie kable w niej są na miejscu i są dobrze połączone..? Poza tym weź jakiś środek do czyszczenia styków i jak otworzysz drzwi to odkręć wtykę łączącą drzwi z karoserią i przeczyść te połączenia. Zacznij od podstaw.. W mk1 pod nogami pasażera z przodu, pod dywanikiem od strony drzwi jest łączona wiązka od wszystkich drzwi. I tam też jest chyba sterownik od nich.. Możesz tam również zaglądnąć. Powodzenia!
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Galaxy[ mk2 ]
Silnik: 1,9 130KM
Rocznik: 2003
|
witam!
Kolega"Krismielec" ma racje. Zacznijmy od wiązki , która znajduje się od strony pasażera pod dywanikiem przy progu mniej więcej pod linia zawiasów dzrzwi. Jest to problem chyba większości mondków [ mkI, II ] ponieważ przez spawy w karoserii gdzieś przy podszybiu dostaje się woda, a że najniższy punkt to właśnie ta wiązka elektryczna to tam właśnie dostaje sie woda. W tej wiązce jest spaw zgrzewany nie izolowany( woda tam ma swój popisGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )Więc centralny zaczyna szwankować, a co za tym idzie na pewno trzeba by było prysnąć na wszystkie łączenia np: WD 40 . Ten spaw zgrzewany trzeba sprawdzić bo może być skorodowany. Pozdrawiam! i bez paniki na pewno jakaś błahostka, zresztą jak zawszeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#4 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 05-12-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1.8 TD
Rocznik: 1996
|
Dziękuje za pocieszenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Ku mojemu zdziwieniu przed chwilą otworzył się już normalnie...może coś się zmroziło? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Galaxy[ mk2 ]
Silnik: 1,9 130KM
Rocznik: 2003
|
Kolego "TIRO" Prawdopodobnie mróz zrobił swoje i teraz zaczął działać, ale będzie tak pewnie do czasu. To nie jest dużo roboty, żeby zajrzeć do tych styków w progu.
Pozdrawiam!
|