![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-06-2006
Model: Ford
Silnik: Fiesta
Rocznik: 1997
|
Witam.
Byłem dziś oglądać samochód z 2007 roku, 170 tyś. przebiegu. Przy powolnym dodawaniu gazu na "luzie" kiedy obroty dojdą do 1,2 tyś. pojawiają się takie drgania (a może przydławienie? Nie nazwę tego konkretniej bo nigdy nie miałem styczności z dieslami a w żadnej benzynie takiego zjawiska nie spotykałem) i tak trwają (chyba jednostajnie, z tą samą siłą) do ok. 1.8 tyś. obrotów. Co to może być? Czy może tak ma być? Druga sprawa to da się jakoś zweryfikować przebieg samochodu? W Oplu dzwoni się do oddziału GM w Polsce, podaje VIN i jeśli samochód był serwisowany to na pewno powiedzą kiedy i przy jakim przebiegu był ostatni przegląd, jest coś takiego w fordzie? Na co zwrócić uwagę (w kwestii silnika) przy zakupie? Jak sprawdzić dwumasę, jak sprawdzić wtryski. Swoją drogą to są mniej/więcej określone przebiegi przy któryś padają te podzespoły? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 12-03-2009
Model: Mondeo
Silnik: 1.8 16V 125KM
Rocznik: 2003
|
200tys km to jest granica po której zaczynają się problemy z Dieselami po takim przebiegu można się spodziewać problemów niestety kosztownych.
Najczęściej awarii ulega turbosprężarka, ale można się spodziewać problemów z wtryskami lub co gorsza z całą pompą. dwumasa tez juz może być na wykończeniu itp. niestety 200tyś to dla diesla naprawdę zła liczba :-) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zablokowany
|
Bierni. Tobie radze zająć się swoim starym rumpem a nie wypisywać takie pierdoły, o których nie masz zielonego pojęcie. To jest właśnie kolejny przykład znawcy, który nie widział aura a już ocenił i co najlepsze mondeo mkIV widział ale pewnie na parkingu pod marketem.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-06-2006
Model: Ford
Silnik: Fiesta
Rocznik: 1997
|
Skoro uważasz się za lepszego znawcę niż Berni to czemu nie napisałeś żadnej rzeczowej odpowiedzi? Pytania masz w pierwszym poście.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Jeżeli trzęsie budą przy dodawaniu gazu od 1200 obr do prawie 2000 to jest normalna rzecz w 1,8 tdci ,mam tak od nowości ,taka konstrukcja tego silnika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 14-03-2010
Model: mondeo
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 1996
|
jak jeździłem 1.8 TDCI w c-maksie to też coś delikatnie telepotało, ale żeby było to tak mocno odczuwalne to bym nie powiedział Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jedno jest pewne że zaje*** się tym lataGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-09-2009
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.8 TDCI