![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Model: S-Max MK2
Silnik: 2.5 Hybryda
Rocznik: 2023
|
Witam Szanownych kolegów.
Mam kolejny problem z MDO. Dziś podczas jazdy zapaliła się sprężynka, nic poza tym się nie działo. Nie starcił mocy, nie kopcił, normalnie przyśpieszał. Auto postało kilka godzin, i już niestety nie odpaliło próbowałem 3 razy odpalić silnik ale nic z tego nie wyszło. Dodam tylko że w sierpniu regenerowałem wtryski, pompę i był czyszczony układ paliwowy. W tamtym roku zmieniony czujnik położenia wałka rozrządu na ten czarny. Macie jakieś pomysły na tą awarię? Czy od razu jechać do warsztatu gdzie robili wtryskiwacze ? Pordźcie coś proszę. EDIT: czujnik położenia wałka rozrządu był wymieniony na ten koloru szarego Ostatnio edytowane przez biegacz ; 09-12-2010 o 08:30 |
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-09-2010
Model: Mondeo MK4
Silnik: TDCI
Rocznik: 2008
|
kolego mówisz ze wymieniłeś czujnik położenia wałka rozrządu na czarny?? koledzy wcześniej pisali na forum ze czujnik koloru szarego jest dobry a czarny jest awaryjny. jeszcze sprawdził bym czujnik położenia wału korbowego. i w razie potrzeby ewidentna wymianę na oryginalne czujniki ja mam jeden zamiennik i szykuje sie do wymiany. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Czujniki położenia wałka rozrządu koloru czarnego bytły wadliwe, a szare poprawione. Warto to sprawdzić.
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008
|
Kolego Biegacz, i co wynikło z Twojego problemu?? Napisałeś że jednak masz szary czujnik i że miałeś "regenerowany" układ zasilania. Ciekawi mnie co z Twojego problemu wynikło.
|
|
|