![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Szczepan
Model: S-Max
Silnik: 2.0 Ecoblue 190 KM
Rocznik: 2020
|
Witam,
czy ktoś z Was przerabiał problem całkowitego braku możliwości wyłączenia SS przyciskiem bądź z menu w zegarach? Kiedy naciskam przycisk jest brak reakcji, nie ma komunikatu o wyłączeniu, kontrolka na przycisku nie świecie. Odznaczenie SS w menu też nic nie daje. Jak przełącze na tryb S to przycisk wyłączenia SS zaczyna swiecić. W forscanie błędów brak. Jakieś pomysły co to może być zanim do serwisu pojadę? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-03-2009
Silnik: EcoBlue 190KM
|
Może przycisk sam w sobie ?
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX ST / Focus Active, wnętrze Vignale
Silnik: 2.0 TwinTurbo/1.5 EB
Rocznik: 2020/2020
|
Cytat:
Kiedyś SS działał, w sensie wyłączał kolega przyciskiem? Do SS stosuje się moduł symulujący przyciśnięcie przycisku...
S-MAX: AmbientLEDx25 /CANbox /Heated 2nd row /2nd USB HUB /DSP B&O / FullDigital FOCUS: AmbientLEDx15 /TSR /DAS /AHB /BLIS /CTA /iACC /PCA /NAVI /Alarm /FrontCAM /CANbox /Towbar /WACM /2nd USB HUB /Electric seats x2 /right door lock switch /storage seat x2
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Szczepan
Silnik: 2.0 Ecoblue 190 KM
|
Dzięki za wyjaśnienie opcji w menu zegarów. Nie wiedziałem że to tak działa.
Tak, SS był sprawny, ja nie mam tego modułu dołożonego co by go wyłączał automatycznie. Do pewnego czasu byłem szczęśliwym posiadaczem auta w którym nie musiałem wyłaczać SS bo po prostu nie działał. Potem po wizycie w serwisie wszystko działało jak należy a teraz nie działa wcale. Możliwe, że to przycisk sam w sobie ale to już serwis sprawdzi. Chciałem tylko wiedzieć czy to czasem nie jest jedna z tych usterek typu "odłącz klemę na 10 min" |
|
|
|