![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dawid
Model: Focus kombi GHIA
Silnik: 1.8 TDDI
Rocznik: 2000
|
Witam! Mam problem ze sprężarką klimy w ford focus mk1 2000r. 1.8 tddi wersja ghia a mianowicie klima napełniona a sprężarka jest w pełni sprawna tylko nie dochodzi do niej prąd. Podłączana bezpośrednio z akumulatora hula. Jaka może być tego przyczyna że w kablu prowadzącym do sprężarki nagle nie ma prądu. Klima przestała działać nagle. Proszę o pomoc i jakieś porady pozdrawiam Dawid
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-09-2011
Model: mk2 FL
Silnik: 1.6 115 KM
Rocznik: 2009
|
Sprawdzałeś bezpieczniki?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
na poczatku bezpieczniki, pozniej sprawdzic przelacznik. a czy jak ustawisz nawiew na szybe przednia to klima Ci sie zalacza czy tez nie ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
bezpieczniki sprawdzane były i są ok, jak wciskam przycisk a/c to lampka raz mrugnie i później co jakieś 60s mruga. nie ma znaczenia w jaka stronę jest ustawiony nawiew. na krótko podłączone bezpośrednio do akumulatora działa sprężarka. Pod kołem znajduje się jakiś czujnik na serwisie powiedzieli mi że jest on sprawny bo daje prąd na wentylatory ale czy może nie dawać prądu na sprężarkę?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
gdzie znajdę czujnik niskiego ciśnienia bo wiem że jeden jest pod prawym przednim nadkolem a drugi?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Jeszcze nie znalazłem przyczyny, czy ktoś może jeszcze coś pomóc w tej sprawie?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
chyba chodzilo o cos przy skrzynce elektryki...bezpiecznik lub przekaznik..sprawdz.
postaram sie pomoc po weekendzie jak sie przypomnisz. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
|
Cytat:
Tak jak pisalem... zacznij od bezpiecznik..przekaznik. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
Kolego to co jest opisane w tych linkach co mi podałeś troszkę mi nie pasuje hehe ponieważ opisane nr bezpieczników/przekaźników u mnie nie występują nie wiem o co chodzi. Bezpieczniki sprawdzałem i są ok jutro zrobię to jeszcze raz dokładniej. Na zdjęciu zaznaczyłem przekaźnik od klimy przy skrzynce w silniku. Ten po lewej jest od klimy i jest taki sam jak ten po prawej. Przekładałem je i nie ma różnicy. Chyba nie pozostanie mi nic innego ja jechać do serwisu ;/
Skrzynka przy kierownicy: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Skrzynka przy silniku: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|