![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dawid
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Witam Forumowiczów.
Często przglądam forum jednak nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie. Problem dotyczy FF1 Kombi TDDI. Opisze sytuacje. po gwałtownym przyspieszeniu np do 3500tys i odjeciu momentalnie gazu słychać głośne buczenie, odczuwalne są także wibracje.. Im niższy bieg tym te hamowanie silnikiem jest wieksze a buczenie się nasila. Zauważyłem ponadto że buczenie ma także miejsce kiedy pokonuje długie nierówności drogi (poprzeczne). buczenie sie nasila kiedy auto zjeżdza z górki - "siada". Dzieje się tak tylko na biegu. po wciśnieciu sprzegła idealna cisza. Gdzieś wyczytałem ze wina może leżeć po stronie poduszek skrzyni w gorszym wypadku przegłub wew. Pytanie o poduche która jest odpowiedzialna za takie buczenie. Pakować oryginały czy znajdę gdzies same wkłady? ewnetualnie czy zamienniki FEBI wystarcza. Postaram się wieczorem wrzucić filmik. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Dawid
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001