![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-03-2008
Model: FOCUS MK1
Silnik: 2.0, 130 KM + LPG
Rocznik: 1999
|
Witam kolegów, problem mój jest ze skrzynią biegów a mianowicie kiedy jest trochę chłodniej drugi bieg ciężko wchodzi, dopiero po przejechaniu kawałka sytuacja się poprawia. Zaznaczę że wymieniłem już olej w skrzyni mając nadzieje na poprawę i niestety to samo. Proszę o jakieś porady. Z góry dzięki
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Zacznij od wymiany oleju w skrzyni biegów. Jest to najtańsze z możliwych rozwiązań.
No i poczytaj wątek dotyczący wymiany oleju w skrzyni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-03-2008
Model: FOCUS MK1
Silnik: 2.0, 130 KM + LPG
Rocznik: 1999
|
dzięki jakubbi za informacje, ale olej już wymieniłem i nic!!! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Kuba
Model: Kuga
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
jeśli olej wymieniony, to możesz jeszcze sprawdzić linki od zmiany biegów, ewentualnie przesmarować sam mechanizm zmiany biegów ( chyba jest podobny do tego co w MDO) .
Jeśli nie pomoże, no to pokochać ciężej wchodzącą 2-kę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI,(115 KM)
Rocznik: 2001
|
W moim Mondeo jest to samo, gdy zimny silnik Drugi bieg wchodzi ciężko, a gdy się silnik troche rozgrzeje jest wszystko ok.
Jakiś czas temu było wszystko ok, dopiero od jakiegoś czasu się tak zrobiło, pomóżcie co to może być ??? |
|
|
|