Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 04-01-2011, 11:46   #1
mano
ford::amateur

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Demontaz i rozbiorka lusterka zewn

Witam,
malzonka przycelowala lusterkiem w slupek od bramy, musze wymienic troche plastikow w tymze lusterku zewn lewym (S-max, 2008, Tit X, lusterko skladane i ogrzewane z podswietleniem).
Pojawiaja sie 2 pytania:
1. czy lusterko posiada czesci zamienne (ja potrzebuje wszystkie czarne plastiki czyli dolny, tenk w ktorym zamontowane sa lampki podswietlajace oraz ramke biegnaca wokol szkla lustra, kolorowy element ocalal)
2. czy jest sposob na rozmonotowanie lusterka i wymiane ww elementow
Pomozecie?
Dziekuje,
//M

mano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-01-2011, 16:25   #2
Marcin111
ford::beginner

Silnik: 2,0 140KM
Domyślnie Odp: Demontaz i rozbiorka lusterka zewn

Z plastykami tego typu na rynku wtórnym jest ciężko,a jak są to nie takie tanie.
Ostatnio na parkingu komuś spodobała się moja obudowa lusterka ta w kolorze nadwozia-zakup w aso 220zł w kolorze podanym,a na necie 100 i do malowanie. Na allegro całe lusterka podświetlane i podgrzewane w cenie 400-450 zł.Popytaj o cene w ASO,zobacz na allegro albo pociągnij ubezpieczalnie
pozdr
MArcin
Marcin111 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-01-2011, 13:50   #3
mano

Dzieki za dobre rady, z allegro zaprzyjanilem sie juz dosc dawno ;-). Jesli jednak poswiecicie sie na nieco bardziej uwazne wczytanie sie w tresc mojego posta zrozumiecie ze nie szukam lusterka a tylko i wylacznie kilku jego elementow...o tym ze moge wymienic cale lusterko oczywiscie wiem bo w mojej skromnej ocenie mam IQ>30 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zdrawim,
//M
mano jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 08-01-2011, 21:39   #4
andree74
ford::average

Imię: Andrzej
Model: S-max
Rocznik: 2007

innym sposobem było by "pospawanie plastikiem" tej dolnej części lusterka. Jeśli nie naruszone zostało mocowanie lusterka, to jest to możliwe, oczywiście nie wiem w jakim stopniu jest ono uszkodzone u kolegi. Są firmy które składają "scalają" plastikowe zderzaki ale nie tylko bo i lusterka, atrapy i inne części samochodu również. Można spróbować tej metody.
andree74 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-01-2011, 18:09   #5
robines
ford::beginner

Silnik: 2.0 Tdci 140km
Rocznik: 2006

Mano te czarne plastiki są akurat najdroższe.W ASO to koszt ponad 600zł.Ja właśnie też skasowałem ten plastik+szkło(ponad200zł)i kierunek(ponad stówka).Razem ok.940zł za części+wymiana w ASO(sam bym się za to nie brał,tym bardziej że robie to z AC).Całe zaś lusterko składa się chyba z 6 czy 7 elementów(nie pytałem ale pewnie ze 2 tysiaki w aso).Na rynku wtórnym tego nie kupisz,jedynie całe lusterko na allu za jakieś 400-500zł.
robines jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-03-2011, 21:54   #6
pawelka

Model: S-max Titanium
Silnik: 2.0 TdCI 140KM
Rocznik: 2010

Właśnie uszkodzono mi lusterko - mam pękniętą ramkę wokół lustra. Okazuje się, że ramka jest częścią korlusu lusterka i powinienem wymienić najlepiej całość (sic!). na allegroszu są chodzone lusterka, nawet całe komplety L+P z f. składania, której nie posiadam.
Proszę o info od kogoś, kto wymianiał lusterka na składane.
Czytałem na forum, że są różne wersje softu i u wielu użytkowników składane lusterka różnie się zachowują.
Czy wgranie softu w ASO to duży problem? Na radzie nie miałem z nimi (serwisem) do czynienia.
pozrdawiam
pawelka jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania