![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-02-2010
Model: Fiesta MK6 FL Senso
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2007
|
Witam wszystkich serdecznie!
Posiadam w swojej Fieście akumulator Ford'a Silver Calcium. Czy są jakieś specjalne zalecenia z racji zastosowania takich osobliwych materiałów w jego budowie ( mam oczywiście na myśli srebro i wapń )? Czy wystarczy dolewka zwykłej wody destylowanej? Płyty mam co prawda zalane, ale na przyszłość warto wiedzieć. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 14-03-2006
Model: MK 3.5 MK5
Silnik: 1,1i 1.8TDDI
Rocznik: 1995 2002
|
silwer to tylko nazwa,a wapń jest dodawany w celu przedłóżenia okresu magazynowania bez potrzeby okresowego doładowywania,
|
|
|
#3 |
|
|
To nie wiedziałem, chociaż to nie zmienia faktu że nadal nie wiem jak się zająć tym akumulatorem.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-03-2011
Model: FOCUS MK2
Silnik: 1,8TDCI
Rocznik: 06.2007
|
Dużo jeździć, jak małojeżdzisz lub tylko po mieście to nie zaszkodzi doładować raz na kwartał. Jak elektrolitu ubywa to wody destylowanej dolać. I wsio. Sprawdz sobie czy masz dobre ładowanie.
|
|
|
|
#5 |
|
|
Wszystko jest w najlepszym porzadku z akumulatorem.
Jeżdżę dużo tzn. może nie jak taksówka, aczkolwiek 20 tysięcy rocznie to chyba nie jest tak małoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Czyli rozumiem, że procedury postępowania z tym akumulatorem są praktycznie identyczne jak z każdym normalnym tzn. obsługowym. Dziękuję za pomocGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Ja teraz jestem po 3 zimie i nie zaglądałem nawet do neigo hmm może trzeba by...
Jeden Procent dla "Małego Komika" Jest: BMW E61 LCI 520D Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD były Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936 Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216 |
|
|
|
|