![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM
Rocznik: 2001
|
Witam,
dzisiaj musiałem odpowietrzyć hamulce z tyłu - grzebałem przy zacisku, wykręciłem całkiem cylinderek/odpowietrznik, wymieniłem gumki i po złożeniu, odpowietrznik zachowuje się jakby nie był dokręcony - a wchodzi praktycznie pod samą jego nakrętkę. No przecież mi się chyba odpowietrznik nie skurczył?? Stożek jest cały, zarówno w zacisku jak i w odpowietrzniku. Przecież to niemożliwe (chyba) żeby przesunął się w głąb stożek odpowietrznika w zacisku? O co w tym może chodzić...? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-10-2010
Model: MK II
Silnik: 1.8 TD Endura DE
Rocznik: 1999.r
|
Odpowietrzniki można kupić nowe.Koszt śmieszny.Może się wyobliłGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-10-2008
Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM
Rocznik: 2001
|
Cytat:
Czy mogłem tam coś uszkodzić - przesunąć głębiej przez zbyt mocne dokręcenie odpowietrznika? edit: Tajemnica rozwiązana... Pomyliłem się, i podłączyłem odwrotnie/zamiennie przewód hamulcowy z odpowietrznikiem... Teraz już wszystko działa... Ostatnio edytowane przez martinez07 ; 24-03-2011 o 13:57 |
|
|
|
|