![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-01-2011
Model: S-max Titanium S
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014
|
Witam, mam hak Westfalia i mam problem z wpięciem go do tego gniazda. Niby robię wszystko tak jak powinienem ale nie chce do końca zaskoczyć (nie chowa się te kółko). Hak wygląda raczej na nieużywany, gniazdo czyste, wszystkie mechanizmy chodzą lekko. Może ktoś miał podobne problemy. A może go lekko puknąć młotkiem od spodu. Tylko że to bez sensu.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-05-2009
Model: Sharan
Silnik: AUY Tiptronic
Rocznik: 2003
|
Hak ma zapadkę wzdłuż trzonka - tego co wkładasz. Po 2 tyg jazdy z hakiem coś mi tam wlazło i kółko zwalniacza nie blokowało. Opukanie/wydmuchanie pomogło. Niby inny objaw, ale zawsze jakiś trop. Czy kółko odciągasz przed przekręceniem?
Czy w ogóle zaskakuje? Strzałka ma przejść na zielone pole i już. Bart |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Odciągam kółko, przekręcam, wkładam w gniazdo i zaskakuje ale nie do końca, między kółkiem a hakiem jest jakieś 3 mm luzu i można go nogą kopnąć i wypada.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-05-2009
Model: Sharan
Silnik: AUY Tiptronic
Rocznik: 2003
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
tak, też to przeglądałem, i robię niby wszystko wg instrukcji a on nie zaskakuje do końca.
|
|
|
|